Russland hevder at Storbritannia sto bak det falske «gassangrepet»

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at de har sikre bevis på at det var Storbritannia som sto bak da White Helmets arrangerte det falske gassangrepet i Douma.
Talsmann for det russiske forsvarsdepartementet, Igor Konashenkov, sa at Russland «med sikkerhet» vet at mellom 3. og 6. april 2018 ble White Helmets satt under sterkt press fra London for så fort som mulig å utføre den provokasjonen som hadde vært forberedt lenge.

Storbritannias FN-ambassadør Karen Pierce, benektet dette.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov har også vist til «ugjendrivelige bevis» for at en utenlandsk makt hadde arrangert denne provokasjonen. Han nevnte ikke Storbritannia, men det gjorde altså Konashenkov kort tid etter.

Konashenkov sa at russiske soldater i Syria har snakket med dem som arrangerte filmingen av det angivelige angrepet. Ifølge dem ble White Helmets fortalt at i perioden 3. til 6. april ville Jaish al-Islam gjennomføre en serie artilleriangrep på Damaskus for å framkalle en gjengjeldelse fra syriske styrker. Dette skulle White Helmets bruke for å arrangere det som skulle se ut som resulatetet av et kjemisk angrep.

Russerne hadde også snakket med medisinsk personale som hadde behandlet ofrene for det angivelige angrepet. De sa at ingen av dem hadde symptomer på gassforgiftning. Mens pasientene fikk behandling kom ukjente menn med videokamera styrtende inn i sjukehuset og ropte at de hadde vært utsatt for gassangrep. Dette skapte panikk blant pasientene.  …

 

Les resten her: Steigan.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.