Bringer kontanter og personvern til verden

Jeg har sluttet i bevegelsen som jeg grunnla, JA til kontanter for på egen hånd å gå videre i et internasjonalt engasjement for kontanter og et mer folkestyrt pengesystem. Jeg har blitt leder for utviklingen av  Global YES to CASH bevegelsen i Europa, og er i gang med oppstart i Finland, som det første landet i Europa.

Webstedet du nå besøker er det første av etter hvert to websteder som jeg vil ha på norsk. Om noen uker kommer også norwayyestocash.org. Jeg har i tillegg StateofGlobe.com, som er et nettsted for internasjonale nyheter, kronikker o.l. på engelsk.

I Norge har vi «JA til kontanter» og i Sverige har de «Kontantupproret». Bankenes kamp mot kontanter har fått motstand.

Skandinavia og Estland er de viktigste arenaene for det globale banksystemet, som vil ha kontanter vekk slik at de får full kontroll over oss alle. Grunnen er åpenbar og ganske enkel, vi har kommet lengre i digitaliseringsprosessen her enn i nesten noen andre land. «Alle» har smarttelefon, og bevisstheten om personvernfarene er hos mange fullstendig overskygget av teknologi-fascinasjonen.

Finland ble valgt som satsningsområde for etablering av Global YES to CASH fordi dette er det eneste Euro-landet i Norden og den europeiske sentralbanken er en av drivkreftene bak fjerning av kontanter.

Min internasjonale satsing nå er fordi jeg har fått en god relasjon til noen av Global YES to CASH initiativtakerne, samt at jeg ser så klart at «Krigen mot Kontanter» er internasjonal og at den ikke kan vinnes fullt og helt i Norge alene. Dette er det fortsatt ikke som mange som innser, inkludert de snart 43.000 som følger JA til kontanter.

Bankvesenet er uten landegrenser og norske banker MÅ følge de store globale bankenes agendaer om de skal ha en sjanse internasjonalt. Da må vår kamp også gå globalt, og det er i store trekk dette jeg nå tar konsekvensen av.

Sammen med mine gode venner og kolleger i ledelsen av JA til kontanter har jeg derfor kommet frem til det beste nå er å kjøre den internasjonale aktiviteten helt uavhengig av JA til kontanter organisasjonen i Norge. JA til kontanter’s nye ledelse og jeg vil fortsatt ha god kontakt, og samarbeide fra sak til sak der vi ser at dette tjener den felles kampen vi alle står i.

Vi vil også ha et felles «møtested» i Facebook-gruppen, der jeg vil komme med aktuelle ting fra Global YES to CASH også. Men det vil IKKE være uttalelser på vegne av JA til kontanter, og jeg vil tydeliggjøre uavhengigheten så godt som mulig. Dette er viktig at alle forstår! Derfro blir også dette nettstedet så viktig. Her vil du finne offisiell informasjon fra meg, samt mye annet. Les mer om dette her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.