Gullrushet i gang, også i Europa

Mange frykter gull og gullstandard som en integrert del av det globale pengesystemet. Dette er ikke ubegrunnet frykt. Men vi må alle, uansett hva vi selv mener om gull forsone oss med at nå kommer gullet for fullt igjen.

I dag har det blitt kjent at Tyskland øker sin gullbeholdning, for første gang på 21 år. Tyrkia kjøper gull «med begge hender» og Russland og Kina har allerede gjort det i mange år. USA behøver det ikke og antagelig har også Storbritannia nok. Andre land har jeg ikke oversikt over, men stigende gullpriser tross kraftig markedsrigging sier sitt.

Du kunne nylig her på State of Globe lese at Hollands sentralbank igjen har satt gull på kartet og når Europas største økonomi Tyskland nå gjør det samme er tiden innen til å ta gullet på alvor.

En sentral grunn  til at dette nå skjer er uten tvil de overtydelige signalene på nesten uhyggelig alvorlig ubalanse i bankmarkedet. At vi står foran kollaps for flere gigantbanker synes helt åpenbart når man ser hvordan verdens mest sentrale sentralbank Federal Reserve i en lenger periode daglig har måttet skyte inn opp til 100 milliarder amerikanske dollar som dagslån til store banker i solid likviditetsskvis. Noe som kommer etter 4 ganger med såkalte kvantitative lettelser. Den 4. pågår i praksis mens disse ekstremt store dagslånene like fullt er helt nødvendige.

Systemet er fullstendig ødelagt og vi må alle gjlre oss klar til det som kommer. Kun penger sikret mot realverdi vi ha noen mening når dette er over. Dette inkluderer også kryptovalutaer.

Kilde: The End Of Fiat In One Chart? | Zero Hedge

Photo by BullionVault

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.