Barnelege oppdrar sin 3 år gamle sønn som jente, og vil tvinge frem kjønnsskifte

Münchhausen by Proxy er en mental sykdom hos en mor eller far, og som kan føre til livstruende skade hos barn. I USA pågår nå en etter mitt syn meget alvorlig sak. En mor som er barnelege gjør, mot farens vilje alt for å skifte kjønn på sin lille gutt.

Saken er i USA. Gutten er nå 7 år og står foran fysisk kjønnskifte. Som man vil se i den korte videoen over her har moren gjort alt for at han skal tro han er jente. Men retten gir henne like fullt seier mot guttens far. Man kan lure på hvorfor? Fordi moren er barnelege?

Det er ingen steder i omtalen av denne tragiske historien jeg kan se at moren har noen diagnose. Münchhausen by Proxy som jeg nevner her er kun en diagnose som saken mer enn minner meg om. Men det fremstår uhyre skremmende at noe slikt, som vanskelig kan kalles annet enn rettslig akseptert grov barnemishandling kan skje i et samfunn som kaller seg sivilisert?

Har vi i vår stadig mer normoppløste samfunn mistet helt gangsynet? Har vi blitt helt «fartsblinde» i vår frykt for å støte noen og vår såkalte toleranse for menneskelig variasjon? Har vi totalt mistet både vett og forstand, eller er denne saken bare et uttrykk for den galskapen vi alltid inniblant har kunnet se i mangfoldets USA?

Kilde: WATCH – James Younger at 3 Years: ‘Mommy Tells Me I’m a Girl’

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.