Sentralbank: Gull må til for å kunne restarte finanssystemet etter kollaps

«Gull er … tillitsanker for det finansielle systemet. Om hele systemet kollapser, gir gullbeholdningen en sikkerhet for å starte på nytt.» Dette sier nå Hollands sentralbank. Sammen med mange andre signaler mer enn antyder dette at noe alvorlig står for døren i finansmarkedet.

Det neste som nå ser ut til å stå for døren i det globale finansmarkedet er så kalt QE (kvantitative lettelser/vill pengetrykking) for privatmarkedet. Noe det er meget vanskelig å se annet resultat for enn den fullstendig ødeleggende inflasjonen man så i Tyskland på 20-tallet. Kraftig oppblåsning av kapital til forbruk er nesten umulig å unngå at vil lede til hyperinflasjon.

Kvantitative lettelser de siste årene har så langt handlet om å komme med penger for å blåse opp aksjemarkedet, markedet som Staten Pensjonsfond Utland, også kjent som Det Norske Oljefondet tilsynelatende har vokst voldsomt i.

Spørsmålet er om Oljefondet har blitt blåst opp til tidenes største ballong? De er politisk pålagt å ha 70% av sine verdier i aksjer i det globale markedet. Et marked som vil kollapse som nettopp en oppblåst ballong så lenge vi ikke snakker om naturlig realvekst. Noe vi ikke gjør med det ekstreme ubackede beløpene som den amerikanske sentralbanken Federal Reserve har skutt inn i markedet.

Et marked som farene sterkt øker i når sentrale banker i tillegg har store likvidetsproblemer, slik som de nå har. Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve må skyte inn minst 75 milliarder USD i såkalte dagslån hver dag, grunnet voldsom likviditetsskvis hos de store bankene. Noe som selvfølgelig betyr at kredittlinjer kan bli bli stoppet og næringslivet får et kjempeproblem med sin likviditet.

Vi er en en skummel situasjon nå. Spesielt for Oljefondet og dets pålagte aksjeportefølje på 70%. I et aksjemarked oppblåst til det vanvittige og med et i det minste en vestlig verden der faren for hyperinflasjon etter hvert kan bli ganske åpenbar.

Det er på denne bakgrunn jeg tenker vi må se den hollandske sentralbankens utspill. Gull og andre edelmetaller er historisk sett det eneste sikre slik situasjon. Hvorfor kan du lese litt om her.

Er den norske regjering og landets Storting klare til det som nå synes åpenbart å komme i ganske så nær fremtid?

Kilde: Central Bank Issues Stunning Warning: «If The Entire System Collapses, Gold Will Be Needed To Start Over» | Zero Hedge

Photo by Bank of England

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.