Slik manipuleres vi til å tro løgner er sannhet

 

Denne kronikken ble inspirert av og påbegynt etter det såkalte «Klimabrølet», der et ukjent antall mennesker brølte ut sin indre CO2 mot mer CO2 i atmosfæren. Forstå det den som kan.

Jeg har etter dette tenkt litt, og tror at filmen du ser over her kan gi mange svar på det som kan synes underlig  rundt oss. Om også vi tar klimakampen som eksempel så er jo regjeringens sentralseringsiver fullstendig motstridende til regjeringen retorikk når det gjelder mindre bilkjøring. Man behøver ikke ha noen doktorgrad i samfunnsforskning eller logikk for å se at bilkjøring må øke, kanskje kraftig også, om det blir lenger til sykehus, rådhus, politikammer, eller hva det nå måtte være. Om man tenker at digitalisering vil fjerne dette behovet har man åpenbart havnet inn i en virtuell virkelighet selv. Vi snakker om menneskers behov, ikke roboter.

Skattlegging kommer over en lav sko når det gjelder klima, men om man ser med åpne øyne vil man se at skatten i all hovedsak handler om skatt. Vi kan jo ta karbonavgifter og energi som eksempel. Norge har vannkraft, og den er helt karbonfri. Hvorfor må vi betale karbonavgift på strømmen da?

Svaret er like enkelt som det er ødeleggende for forståelsen når det gjelder angivelige klimaproblemer. Vi sender ut vannkraft og får i stor grad karbonkraft tilbake. Grunnet denne vekslingen får vi karbonavgift uansett, og pengegaloppen har dermed fått sitt. Mens vi presenteres ren norsk vannkraft, selv om vi knapt har den lenger. Skatten har vi. Miljøfordelen har vi mistet, med spiller det noen rolle så lenge vi tror en er der og utroliog nok er villige til å betale karbonavgift for noe som pr. definisjon ikke skal ha det?

Et annet eksempel er de famøse vindmøllene, som ble solgt inn som et klimaprosjekt. Men dette har heldigvis blitt gjennomskuet. Det er tyske interesser som står bak og norsk natur som ødelegges. Løgnen kan gjennomskues om grådigheten som ligger bak blir for stor.

Manipulasjonene av menneskesinnet pågår selvfølgelig i mange flere sammenhenger enn kunder klima står på agendaen. Kontroll og det å få oss til å tro den virkeligheten som passer makten best er hva det handler om. For makten vil bevare sin makt, men maktens mennesker er få. Mens verdens befolkning er veldig mange. Derfor har disse manipulasjonsteknikkene blitt utviklet og de har gjort at vi tror på de mest utrolige ting. Som f.eks. at gjeld er penger.

Her er noen linker du bør studere for å skjønne enda mer. Den viktigste handler om det vi kan anse som verdens hovedkvarter for propaganda-teknikker, Tavistock Institute i London.  Du bør i tillegg være klar over at slike effekter som du kan lese om her også brukes i stor skala. I tillegg til et stor antall andre. Vi har blitt opplært til å at vi lever i en bestemt virkelighet, men det er et gammelt uttrykk som sier at historien er skrevet av vinnerne. De vi ha en virkelighet som bevarer deres maktposisjon. Det betyr at det er utrolig mye som holdes skjult. Det store spørsmålet er hva?

Den etter min oppfatning sikreste veien til å bryte dette tillærte mønsteret og finne noen sanheter er å alltid stille seg spørsmålet. Hvem tjener på dette?

Deretter bør man følge pengene … da vil man kunne finne svaret på mer enn man aner.

Lykke til med videoen!

Photo by mpeake

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.