Fysiske kontanter er IKKE et koronaproblem. SPs Sigbjørn Gjelsvik tar dette inn på Stortinget

Hvordan vil regjeringen sikre at folks rett til å betale med kontanter blir ivaretatt gjennom koronapandemien? Dette spør Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik landets justis-og beredskapsminister Monica Mæland om.

Gjelsvik ønsker at denne retten gjøres allment kjent, både blant dem som ønsker å bruke kontanter og betalingsmottakere, at Folkehelseinstituttet mener det ikke foreligger noen indikasjon på at kontanter representerer en risiko for spredning av viruset eller innebærer en høyere risiko for kontaktsmitte enn ved pin-bruk.

Frykt er et meget effektivt «våpen» og uansett hvordan koronaviruset Covid-19 har blitt skapt og har nådd våre breddegrader har frykten og angsten rundt viruset vært til å ta og føle på. En angst mange nå lurer på grunnen til? Er Covid-19 egentlig så mye verre enn andre influensavirus? Er Covid-19 generelt så farlig at vi må avgi hele vår frihet for å sikre oss mot dette koronaviruset?

Dette er egentlig spørsmål nå bringer inn på Stortingets talerstol, selv om han ikke formulerer så direkte som her.

Gjelsviks bekymring synes å være at en nytt forbruksmønster uten kontanter kan sette seg blant folk, basert på en frykt som ikke er basert på realiteter.

Nå har nær sagt alle kompetente organer avvist kontanter-smitte som et problem. Men hvorfor er det da fortsatt så mange som avviser kontant betaling? Hvorfor blir det ofte så steile og uforsonlige fronter der dette debatteres?

Kan det ha noe å gjøre med hvordan Stortinget selv har håndtert korona-problematikken? Full nedstenging av Norge gjorde selvfølgelig noe med folk. Med 100 vis av milliarder kroner på spill og en arbeidsledighet opp mot kanskje 15% nesten over natten skal man ikke undres over at panikken tok folket? Hadde Svartedauden kommet tilbake?

Mye tyder vel på at panikken tok Stortinget også?

Takk til Gjelsvik som nå gjør sitt for å få sannheten, ikke frykten, tilbake på bordet igjen.

Kilde: Skriftlig spørsmål – stortinget.no

En kommentar om “Fysiske kontanter er IKKE et koronaproblem. SPs Sigbjørn Gjelsvik tar dette inn på Stortinget”

 1. Å HINDRE AT DET BETALES MED KONTANTER !
  «Dette er KUN I interessen av fra Regjeringen og særlig DNB og Bankene generelt å avvikle kontantene helt I Norge» I h til Loven om Frovaltning er dette med kontanter nedfelt I lova, jfr og Finanslova / Norges Bank !
  Eldregenerasjonen som vi alle har ALT å takke for den velstand vi lever under, der de jobbet med plodsmak I munnen fra krigen var slutt. 8. Mai 1945 og derav markeringen er den største FLAGGDAGEN vi har, da NORGE fikk sin frihet tilbake fra Tyskernes invasjon av vårt land over fem – 5 hele år.
  Norges Grunnlov fra 1814 på Eidsvoll og som 17. Mai markerer er selve grunnstenen I Norges styr og stell !

  KONTANTENE var helt grunnleggende viktig for gjenreisingen av hele landet. store deler måtte bygges opp igjen helt fra grunnen av, da Nasistene hadde brent ned store deler av Finnmark da de trakk seg tilbake.

  Nå lar Regjeringen DNB som de eier 40 % , videreføre KONTANTENES problemfylte hverdag, ved enda mer stengsler for å kunne bruke, ta ut eller sette inn på konto. HVA BLIR DET NESTE ?

  Kanskje er denne saken nå etterhvert så modnet at OMBUDSMANNEN burde se på den, da Grunnlova og Forvaltningslova blir brutt flere tusen ganger hver dag, ikke av deg og meg, men av våre myndigheter fra Regjeringen og hele byråkratiet nedover I Fylkene og Kommunene !

  ET MEGET ALVÅRLIG VARSKU FOR DEMOKRATIET VÅRT, SOM VI BØR HEGNE OM MED HØYEST MOGELEG RESPEKT !!!

  ING-LMH
  Lars Martinsson Helleland
  Frittstående rådgiver for JTK

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.