Fra 1. juli tvinger DnB bankkort på oss alle

Fra 1. juli er det slutt for DNB-kunder å ta ut og sette inn kontanter på postkontoret eller i Post i Butikk. Da må de i utvalgte daligvarebutikker og bruke bankterminaler der.

Dette har for så vidt vært kjent en god stund, men Nettavisen har skrevet en artikkel som viser tingene mer i klartekst.

Nå skal man ikke bare henge ut DnB her, for de ville ha en felles kontanter-løsning med alle banker. Det fikk de av for meg ukjente grunner ikke til. Uansett grunn, det betød at de måtte lage sin egen løsning, som synes å være det vi vel kan kalle digitalbank i butikk?

Vil det etter 1. juni være mulig noe sted å få ut egne penger i kontanter, uten bruk av bankkort? Det er det store spørsmålet, for når vi påtvinges bankkort er også veien mye kortere til å bruke dette, i stedet for kontanter. Jeg skal ikke påstå at dette er bevisst strategi fra DnB, men i praksis spiller det ingen rolle hvorfor denne situasjonen nå dukker opp som den gjør.

Det blir stadig vanskeligere å bruke kontanter og dermed psykologisk lettere å bruke kort eller Vipps. Det er poenget. Mange vil påstå det motsatte med den nye løsningen, men de tenker da kun på seg selv. Ikke på gamle, mange handikappede, turister og andre som av forskjellige grunner vil ha adgang til egne penger uten å påtvinges bankkort som koster flere 100 kroner pr. år.

At Finansavtalelovens §38 og Sentralbanklovens §3-5 da skal sikre kontanter som tvunget betalingsmiddel blir mer og mer en vits. Og respekten for norsk lov med den. Ser ikke Stortingets flertall hvordan de stadig mer underminerer respekten for norsk lov ved å la dette fortsette?

Er dette greit?

Banksystemet kan åpenbart stort sett gjøre som de vil. Pengene styrer, og Stortingets flertall logrer med.

Kilde: DNB, Kontanter | Datoen nærmer seg: Her kutter de ut kontanter helt

Photo by moonhouse

En kommentar om “Fra 1. juli tvinger DnB bankkort på oss alle”

  1. Takk for at denne saken kommer på dagsorden! Det er et lite mottiltak mot den overkjøringen av folkeviljen som vi har sett i det siste, og det er viktig å si fra før den brer om seg til stadig flere samfunnsspørsmål!
    Jeg er f.eks. spent på om norske politikere vil foreslå å tvangsvaksinere hele befolkningen når den tid kommer? Det vil i så fall være en trussel mot vår soleklare rett til å forsvare oss mot overgrep, det må selvsagt være frivillig, uten noen represalier eller inndraging av rettigheter!!

    Det kontantløse samfunn vil være et samfunn med total og detaljert overvåkning av privatlivet! Og sporing av hvor man til enhver tid befinner seg! Spørsmålet er hvor mange av oss bryr seg?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.