Hva er verst, korona eller matkrise, med mulig mangel og kraftig økte priser?

Man  kan kanskje spørre hva som er verst, korona eller fullstendig matkrise?

I USA ser det ut til at korona-matkrisen kan bli virkelig ille, men det ser heldigvis bedre ut her i Norge.

Riktignok har vi kun 50% egenleveranse av produkter, og mangler nasjonalt kornlager. Men vi har enormt med fisk, og vi skal etter hva jeg forstår også ha en rimelig god innelands leveransesituasjon når det gjelder kjøtt og rotgrønnsaker. Landbrukavstaleverket i Norge kommer nå for alvor til sin rett.

Vegatarianere, veganere, samt dem som tror på og slavisk følger klimamytene rundt kjøttproduksjon vil kanskje kunne få utfordringer i tiden fremover. For det kan bli ganske så utfordrende med import av korn og «over marken» jordbruksprodukter, i hvert fall til en noenlunde pris. Vi må satse på norsk produksjon. Vil det bli nok av den?

Prismessig kan nok utfordringen komme for oss alle. For prisene i matbutikkene har allerede begynt å øke, og det kan bare være begynnelsen vi har sett. For uansett må vi importere mye av råstoffene for norsk matindustri. Når disse råstoffene øker kraftig i pris, grunnet den internasjonale situasjonen, øker prisene også her. Det er ikke noen vei utenom det.

Er du klar for på betale vesentlig mer for maten?

Foto: OakleyOriginals

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.