Nesten 70% av amerikanerne frykter ny borgerkrig

En meningsmåling gjennomført denne måneden av Georgetown Universitetet i USA viser at 67,23% av amerikanerne frykter at borgerkrig kan være nært forestående. Det er avisen Washington Times som forteller dette.

Feilmarginen til meningsmålingen er på 3,1 %, som det reelle tallet kan være mellom 65 og 70%. Det sier seg med dette selv USA er i en svært alvorlig situasjon, definitivt mer enn ekstra forsterket av Trumps nylige uttalelse om Obama og hans stab begikk forræderi da han startet overvåkingen av Trump.

Enten vet Trump ting vi ikke vet ennå, og da kan vi etter hvert få se Obama i fengsel, eller det som verre er. Taler Trump mot bedre vitende er sannsynligheten svært stor for at Demokratene vil lykkes med å få avsatt ham.

Begge resultatene kan skape en ukontrollerbar, slik krutt-tønnen USA nå er. Det kryr av våpen og meget krigserfarne veteraner.

Sistnevnte tyder mye på vil havne på Trumps side i en slik uhyggelig situasjon. Noe som kan bli helt uhåndterbart for de stående amerikanske styrkene. Ikke bare rent militært, men kanskje enda mer fordi det er nesten umulig å tenke seg at det ikke vil bli massedesertering, slik nasjonen USA nå er splittet.

Spesielt synes staten California å ville forlate det som fortsatt er Amerikas Forente Stater. Noe som ingen president bare kan se på. Spesielt ikke når California er så sterk og nesten fiendtlig mot «Trumps USA» som statens ledelse faktisk synes å være. Men sannheten er at staten California er på konkursens rand og mer enn halvparten av innbyggerne ønsker å forlate staten. Når statens innbyggere i tillegg er blant dem med mest våpen i hele landet, og en stor del av dem er pro-Trump kan dette bli svært stygt, om ikke noe gjøres.

Heldigvis er det mye som tyder på at dette skal gå bra til slutt. USA har en president som på ingen måte er politiker. Han er en rå forretningsmann som gjør hva han mener han må for å vinne, uten tanke på en politisk karriere. Han ble utvilsomt valgt på sitt budskap om på «rense sumpen» i Washington DC. Ettersom han samtidig må ha verdensrekord i selvopptatthet er det ikke vanskelig å tenke at hans mål er nettopp hva han gikk til valg på og at dette skal gi ham en plass i fremtidens historiebøker på linje med presidenter som Abraham Lincoln. Hver og en av oss kan mene at dette er tanker fra La-La Land. Men hva vi mener betyr ingenting for et menneske som ham.

Etter å ha fulgt ham siden han annonserte sitt kandidatur og etter å ha lest hans bok «Hvordan gjøre USA Great Again» har jeg fått mange tanker omd et som skjer. Spesielt er det utrolig viktig å aldri høre på hva han sier, uten at ordene blir sett gjennom hva han faktisk gjør. Personlig velger jeg å tro at han vet han gjør når han beskylder Obama for forræderi, noe det faktisk er om Obama har stått bak hva Trump beskylder ham for.

Nå er jo California på ingen måte eneste utfordring som Trump har og som kan utløse borgerkrig. Demokratene, med unntak av presidentkandidat Tulsi Gabbard virker jo helt desperate for å finne noe å ta Trump på. Man kan virkelig lure på hva de er redde for? Selv lukkede høringer, hvor ingen andre enn de selv får være, har de, og venter dette skal tas alvorlig. I et USA som er så splittet som nå kommer diplomater etc. og uttalern seg om Trump, bak lukkede dører. Uten noen mulighet til at «den tiltalte» får forsvare seg. Hvilke agendaer har de som møter på disse høringene?

Når man i tillegg ser hvordan store amerikanske medier er nesten 100% kritikkløse til denne «rettsfarsen» er det åpenbart at noen er helt desperate og bruker alle midlene de har i noe som en gang var en rettstat. Hva vi skal kalle det vi nå ser vites ikke, men rettstat kan det vel ikke kalles?

Vi får virkelig håpe at dette vil gå bra. At voksne folk som Tulsi Gabbard når frem blant Demokratene og at det til slutt blir en normal valgkamp.

Men før vi kommer så langt vær klare for en meget ufordrende tid på USA. Forhåpentligvis unngås en blodig borgerkrig, men det har åpenbart kommet alt for langt til på at ting bare kan roe seg nå. Trump har utvilsomt «ess i ermet», og mye tyder på at utrolige ting kan skje frem mot sommeren neste år.

Jeg velger å tro det beste! Men at det er svært farlig for USA nå er det umulig å ikke se.

Kilde: Majority of Americans say U.S. is two-thirds of the way toward the ‘edge of a civil war’: Poll – Washington Times

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.