FrP har EUs migrasjonspolitikk i ny regjeringsplattform

Sylvi Listhaug viderefører en angivelig en restriktiv innvandringspolitikk i ny regjeringsplattform. Men er det så enkelt?

Siv Jensen sa til NRK at med denne plattformen har Frp sikret at det ikke blir noen økning i antall kvoteflyktninger, og at partiet har sikret at antall kvoteflyktninger går ned hvis antall asylsøkere øker. Men hvordan skal plattformen forsikre FrP at en restriktiv norsk innvandringspolitikk fortsetter?

Utdrag fra regjeringsplattformen (Granavolden, 17. januar 2019):

De europeiske landene og EU er Norges nære naboer, venner og viktigste handelspartnere. Tilgangen til det indre markedet gjennom EØS-avtalen gir norsk næringsliv forutsigbarhet og mulighet til å selge sine varer og tjenester. Det er avgjørende for å sikre økonomisk vekst og velferd i Norge. Derfor må norsk utenrikspolitikk begynne i Europa. Regjeringen er grunnleggende positiv til forpliktende internasjonalt samarbeid. Regjeringen legger til grunn EØS-avtalen og de øvrige avtalene med EU som ramme for Norges forhold til Europa. Regjeringen vil arbeide for forbedringer innenfor EØS-avtalens rammeverk og føre en aktiv europapolitikk, som tar sikte på å øke norsk innflytelse over beslutninger som påvirker Norges interesser. Tilliten til vår felles yttergrense i Europa må gjenopprettes, og regjeringen vil støtte EUs innsats for å finne gode løsninger på felles utfordringer med migrasjon. Regjeringen mener at Norge må bidra i dette arbeidet.

Videre står det i plattformen at regjeringen vil:

Delta i utvikling av felleseuropeiske løsninger for justis, migrasjon og klima, og søke gjennomføring av den felles klimapolitikken i EØS-avtalen.

Et tydelig eksempel på hvordan FrPs motstand mot migrasjonsplattformen var et spill for galleriet. Her støtter Frp økt overnasjonal styring fra EU i migrasjonsspørsmål.  En organisasjon Norge ikke en gang er medlem av!

Kilde:
https://www.venstre.no/assets/krf-v-h-frp-politisk-plattform-2019.pdf?fbclid=IwAR0MbRFNW7L3rlDUhcl6hFkbL0B7j8HIZDSmlbQv1J-2VPCynIE9ewtY5gQ

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.