Trumps oppgjør med USAs korrupsjon og oligarker synes å være i gang

Selv om det knapt finnes offisiell informasjon om dette synes det temmelig sannsynlig at det i USA nå pågår militære rettsaker. Flere tidligere amerikanske samfunnstopper skal være på vei til Guantanamo, eller kanskje til og med det som verre er.

Grunnen til at vi ikke få vite om disse rettsakene, i hvert fall mens de pågår, skal være at rettsaker som involverer nasjonal sikkerhet er hemmelige. At rettssakene går for militære og ikke sivile domstoler kan ha sin begrunnelse her. I mange av dem skal tiltalen omhandle forræderi.

Det må nok en gang understrekes at intet av det jeg her skriver er basert på offisielle kilder, ut over det som har kommet av informasjon fra vitnemål i Kongressen og brev som har blitt offentlige.

Men Trumps voldsomme opprenskning av «sumpen», som han lovet sine velgere krever selvfølgelig et stort apparat, der utrolig mange mennesker er involvert. Der mange mennesker deltar er det i praksis umulig å holde noe helt hemmelig.

Mye tyder på at det meste av informasjonen som finnes der ute har folk som er involvert som sine kilder. Ettersom det mildt sagt er historisk det som pågår bør dette kanskje ikke overraske?

Mange lurer utvilsomt på hva som er det lovmessige grunnlaget bak en «villmann» som Trump sin opprenskning? Gjennomfører han og hans militære støttespillere et utenomrettslig statskupp?

Svaret er så langt jeg kan se nei.

USA rydder og fjerner «fienden innenfra». Til tross for Trumps til tider temmelig ufyselige fremferd finnes

Det er så åpenbart et oppgjør med det amerikanske oligarkiet som pågår. Med pengemakt som i praksis kontrollerer statsmakt, blant annet gjennom kjøp av politikere. «Pay to play» har jo også blitt et kjent begrep etter at oppgjøret med Hillary Clinton og Clinton-stiftelsen begynte.

Det er et oppgjør med i praksis krigsprofitører som bruker staten som sin private krigsmaskin. Krigsprofitører som har kjøpt politikere på Capitol Hill, og som tjener grovt på alle amerikanske kriger.

Disse politikerne bruker så sin makt til å etablere eksterne fiender for USA og deres allierte. Noe som vil muliggjøre økt våpensalg og annet for disse politikernes velgjørere. Pengene flyter fra amerikanske skattebetalere og inn i disse profitørenes lommer.

Kort sagt er det et oppgjør med private oligarker og globale selskaps utnyttelse av staten og eventuelt amerikansk militærmakt til fordel for egen lommebok.

Omlag 20 millioner mennesker har siden 2. verdenskrig mistet livet i amerikanske kriger siden 2. verdenskrig. Hvor mange av disse krigene har handlet om noe annet enn penger, råstoffer og makt?

Det er oppgjøret med bakmennene og kvinnene til denne ekstreme tragedien som nå åpenbart pågår, i regi av Donald Trump og hans militære støttespillere. Disse er generaler og admiraler som har bestemt seg for at nok er nok. Folk som har forstått at vi alle har blitt ført bak lyset. Folk som ikke vil se mer unødig blodspill og som derfor vil ha et retslig oppgjør med de ansvarlige. 911 bl et vendepunkt, men på en annen måte enn dem som sto bak 911 nok tenkte. Det synes temmelig klart nå.

USA rydder og fjerner sine «fiender innenfra». Jeg våger meg på at indisiene som finnes i det åpne rom nå er nok til å fastslå dette.

Men for tredje gang, dette er kun basert på en analyse av tilgjengelig åpen informasjon. Håper og tror at vi alle, i en relativt nær fremtid får vite den virkelige sannheten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.