Klimaendring er reellt, men nå kommer en helt ny mulig forklaringsmodell

Forskere forvirres av at jordas magnetiske nordpol har økt hastigheten sin svært mye på sin vei mot Sibir. Spesielt raskt har det gått etter 2016. Kan de dramatiske klimaendringene vi har sett de siste par årene kobles opp mot dette?

Ja, mener geofysikere ved Århus Universitet i Danmark. National Geographic derimot mener at klimaendringene forårsaker dette polskiftet. Noe man kanskje må ha lov til å stille noen store spørsmålstegn ved? For det er allment anerkjent i forskerkretser at jordas magnetiske poler skifter plass sånn ca. hvert 780.000 år. Nå er vi faktisk litt på overtid.

Men det kan også komme polskifte mye oftere.

Kort sagt så kan man kanskje si at lite er så fasitpreget? Inkludert FNs klimapanels forklaring, som  i praksis også danner et solid grunnlag for å styrke FNs rolle og innføre global karbonskatt? Jeg bare spør, fordi man må nesten være blind for ikke å se at alle andre forklaringer på klimaproblemene enn FNs «umuliggjøres» av den tvungne konsensus vi finner over alt. En konsensus som det ligger så mye avgiftspenger og karbonskatt i at man kan bli skremt av mindre. Ingen skal avvike fra FNs forklaring, uansett hvor gode argumenter man har.

Over her nevnes polskifte. Et annet er solen endringer. Et tredje er værmanipulering, og ditto våpen. Dette er bare tre alternative modeller, hvorav værmanipulering kan være den mest interessante. Det er enormt med penger å tjene. Bare les her.

Kilde: Planet’s erratic magnetic field forces emergency update to global navigation system | The Independent

2 kommentarer om “Klimaendring er reellt, men nå kommer en helt ny mulig forklaringsmodell”

  1. Kan det ikke være motsatt, at polskiftet påvirker klimaet, og ikke klimaet som påvirker polskiftet?

    Svar
    • Jeg tenker at begge deler betyr noe. Litt som høna og egget. For det er ingen tvil om at det magnetiske polskiftet i seg selv også påvirker klimaet. Samdtig er det vel interessante teorier som også kommer opp i artikkelen? Kanskje har vi en «perfect climate storm»?

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.