Tankelesermaskiner er nå på vei

Noen ganger blir kommentarer overflødige. Man må lese artikkelen det gjelder selv. En slik artikkel ser du linket på bunnen under her. Tankelesermaskiner er på vei.

Noen vil bare tenke at dette ikke er noe nytt. Vi har hørt om dette flere år allerede. Svaret på det synes, etter å ha lest artikkelen på være at både kinaputter og bomber smeller. Men er de .like avanserte? Tankeleserteknologien i hvert fall jeg har lest om, før saken ved linken under her dukket opp, var temmelig uferdig. Nå ser det nærmere praktisk gjennomførbart ut.

På papiret skal det være teknologi som gjør at vi kan styre maskiner, mobiler, hva som helst med tankene våre. Man kan bli fristet til å tenke at «veien til helvetet alltid har blitt brolagt med gode intensjoner». Det høres «spennende» ut inntil man begynner å tenke videre. Hva kan slik teknoligi også brukes til? Militært? Kontroll av befolkningen? Hacking? Frihet? Menneske- kontra maskin, hvor går grensen?

Det mest skumle spørsmålet vil nok være om hvor langt utviklingen av denne teknologien virkelig har kommet? For at den har militær interesse bør vel være helt åpenbart? Man behøver ikke å være militærekspert for å se at teknologi som kommer og har militær interesse høyst sannsynlig har vært i aktiv bruk i flere år. Hva er sannheten om dette når det gjelder tankeleserteknologi?

Hva sier lovverket? Vil vi ha noen bekyttelse som helst mot en slik utvikling? Har vi teknologisk sett kommet langt forbi Orwells skrekkelige fremtidscenario allerede?

Jeg har ikke svarene. Har du? Kanskje etter å ha lest den linkede artikkelen under her, som min tekst her er en kommentar til?

Kilde: «Scariest Thing You’ll Read All Day»: Report Sounds Alarm Over Brain-Reading Technology and Neurocapitalism | Common Dreams News

Her er flere andre artikler om tilsvarende emne:

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/facebook-mind-reading-brain-machine-interface-neuralink-a9028801.html

https://www.computerworld.com/article/3268132/mind-reading-tech-is-here-and-more-useful-than-you-think.html

https://www.iflscience.com/brain/scientists-develop-brain-decoder-can-read-your-inner-thoughts/

https://fortune.com/2019/05/07/artificial-intelligence-mind-reading-technology/

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.