Listhaug angriper nå migrasjonsplanen hun selv bidro til

FrPs Sylvi Listhaug gir seg nå endelig ut på debatten om suverenitet, EØS og migrasjonsplattformen. Jeg er glad for at at hun setter spørsmål om suverenitet på dagsorden.

Dessverre har Listhaug ingen troverdighet, selv om hun ønsker så gjerne å fremstå som troverdig. I et intervju gjort av VG, anklagde Listhaug Senterpartiet for at de mener at suverenitet dreier seg om import av ost og landbruksprodukter.

Det stemmer nok at Listhaug har vært grunnleggende uenig med Sp om viktigheten av en suveren landbruksnæring. Men det er ikke kun landbruksnæringen eller migrasjon som berører spørsmål om suverenitet. Det virker som om Listhaug behøver en innføring i dette.

Om migrasjonsplattformen forholder jeg meg kun til fakta. Det vil si skriftlige dokumentasjon, ikke retorikk. Åpningsrapporten fra FNs høynivåuke i 2016 ble publisert på regjeringens nettsider den 20.09.2016 . Her står det:

«Statsminister Erna Solberg, innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og ambassadør Geir O. Pedersen representerte Norge under toppmøtet om flukt og migrasjon mandag. Som forventet vedtok møtet ved akklamasjon slutterklæringen med de to vedleggene – et rammeverk for å håndtere flyktningkriser og et veikart om migranter. Statsministeren og statsråd Listhaug holdt innlegg på hvert sitt rundebord. En ny   partnerskapsavtale mellom FN og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) ble undertegnet. Dette markerer en historisk milepæl i IOMs 65-årige historie. Et tettere samarbeid mellom FNs høykommissær for flyktninger    (UNHCR) og IOM gjør verdenssamfunnet bedre rustet til å møte dagens utfordringer med mer enn 65 millioner mennesker på flukt.»

Listhaug tiet om plattformen mens hun var integreringsminister. Imens arbeidet hun aktivt for å få befolkningen til å tro at hun er i mot massemigrasjon. I realiteten har hun vært med å drive frem utviklingen av denne plattformen. En kan lure på om Listhaug bryr seg i det hele tatt om politisk integritet? Særlig fordi i ettertid, når hun ikke lenger har en ministerpost å forsvare, så stiller hun seg imot en plattform som hun selv har vært med på å skape?

Enda verre er hennes angrep av Senterpartiet, der hun prøver å fremstå som en talskvinne for reforhandling av EØS avtalen. Jeg lurer på hvor Listhaug da det sto på som verst om TISA & TTIP, mens Senterpartiet forsvarte landets suverenitet?

Hvor var Listhaug da Senterpartiet tok opp kampen mot ACER. Blant Frps velgere fantes det knapt en tilhenger av ACER. Hvorfor var Listhaug så stille da?

Hvorfor sluttet Listhaug seg ikke til Senterpartiet i kampen mot direktivet om finanstilsynet?
Listen av direktiver er nokså lang, men det finnes ikke en eneste sak der Listhaug faktisk har gått mot EØS, før nå nylig, når Frp mister stadig oppslutning blant befolkningen.

Listhaug må slutte med å drive spill for galleriet. Hun er verken mot plattformen eller er for reforhandling av EØS. Hvis hun virkelig ønsker å reforhandle EØS er hun velkommen til å slutte seg til Senterpartiet sine forslag, og dermed være en konstruktiv bidragsgiver.

Det er forøvrig lov å være ærlig, ta selvkritikk om å ha tiet om migrasjonsplattformen, og fortelle folk at du nå angrer.

2 kommentarer om “Listhaug angriper nå migrasjonsplanen hun selv bidro til”

  1. Tror du må lese deg opp litt mer om Listhaug sine meninger. Avtalen inneholder også endel om tilbakesending, avvisninger. Og ikke som mange sier at «alle skal hit». Listhaug jobber for at lykkejegerne ikke skal hit. Men forskjellen er du visst ikke i stand til å forstå. God bedring til deg.

    Svar
  2. Hvor i kommentaren over, skrevet av Senterpartiets Isabell Dahl står det du skriver Saunes? Dahl angriper det hun mener er Sylvi Listhaugs dobbelt-kommunikasjon. At hun nå går i mot det hun selv var med på å skape, uten å tydeliggjøre at hart skiftet mening. Samtidig som Listhaug så til de grader mistenkeligjør SPs holdning til EØS, som Sylvi Listhaug også er skeptisk til nå.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.