Leserbrev: Presse-Norges Faktisk.no synes å mene at støtte til Grunnloven og ytringsfrihet bunner i konspirasjonsteori


Jeg ønsker å rette en stor hjertevarm og seriøs takk til Faktisk.no, som har brukt en forsker som stiftet og har tilhørighet til en subkultur som har som mål å motarbeide kirkens, kristen og muslimsk innflytelse i Norge for å bekjempe det de og han mener er en subkultur bak Grunnlovsmarsjen 2020.

Mer spesifikt var vedkommende forsker medstifter av det mange vil hevde er subkulturen Hedningesamfunnet. Dette er et viktig poeng ettersom vedkommende snakker som ekspert og tilsynelatende beskriver grupperingene som deltok på og arrangerte Grunnlovsmarsjen som en subkultur. Ordet subkultur høres for en som ikke vet hva det er som noe negativt.

Vi kalte de som havnet på skråplanet for subben og var gjerne de som drakk og ruset seg på forskjellige ting.

Når man leter etter betydningen av ordet finner man beskrivelse av en kultur som er en avart av en annen og videre utbredt kultur, en kultur som eksisterer innenfor en annen, større kultur, og som kjennetegnes ved en rekke separate stiltrekk, overbevisninger og lignende. En subkultur som på et eller flere områder er i opposisjon til vertskulturen, kan kalles en motkultur.

I Faktisk.no sin artikkel er det litt diffust for meg å se om forskeren snakker om alle som var tilstede på Grunnlovsmarsjen eller ikke. Om det gjelder arrangørene eller bare tilskuerne? Mulig han snakker generelt om dette temaet. Men vinklingen til Faktisk.no antyder sterk sammenheng, ettersom de knytter sammen grupperinger på Facebook, og ser ut til mer eller mindre å antyde at alle tilstedeværende er under samme kammen.

Faktisk.no sin neste forsker uttaler seg om noe jeg vil si som generelt tilhører en konspirasjonskultur, ikke nødvendigvis enkeltstående konspirasjonsteorier som Faktisk.no forsøker å tilegne publikum og talere av Grunnlovsmarsjen. Om noen av tilskuerne tilhører en slik kultur vet jeg ikke. Men det er uvesentlig, ettersom Grunnlovsmarsjen handlet om helt andre ting en det Faktisk.no ser ut til å antyde.

Men en kraftig kritikk til eksperten på satanisme (forsker nr 2) må legges til at inspirasjonen for Grunnlovsmarsjen ligger i å fremme Grunnloven, ytringsfrihet og folkestyret, ettersom Stortinget har gitt fra seg Norge bit for bit gjennom suverenitetsavståelser som etter manges mening strider i mot Grunnloven. Det er ingen konspirasjonsteori, men fakta at vi beveger oss retning av en ny verdensorden. Enkel faktasjekk er å finne frem Soria Moria erklæringen og et par tv-innslag hvor norske politikere snakker åpent om dette. De forteller at et av deres viktigste mål er å bli en del av en FN-ledet verdensorden. Man kan til og med si at politikere som går i mot folkets grunnlov og gir fra seg suverenitet er en motkultur, altså en avartet subkultur.

Og selv om enkelte på Eidsvolls Plass, der demonstrantenhe samlet seg hadde innslag og fremførte satire om virus, kan det neppe tilskrives alle som snakket varmt om Grunnloven, ytringsfrihet og andre faktabaserte tema. Og at enkelte som ser at Norge er i ferd med å smelte roper Fjern Erna er vel ikke langt unna Siv Jensens rop «morna Jens», for å nevne noe? I Norge har vi lov til å kritisere og ytre oss. Og politikere skal tåle mer enn den gemene gehop, nettopp av den grunn. Eneste unntak må vel være fysiske handlinger og hatefulle ytringer.

Dessuten gir de meritter Stortinget har med suverenitetsavståelser og det mange ser på som helt klare grunnlovsbrudd, en helt legitim kritikk av sviktende politikere og er helt på sin plass. Vi har eksempler og dokumentasjon på at Norge blant annet har blitt dømt i flere saker gjeldende barnevern i Menneskeretttighetsdomstolen. Og når de som er dømt der får en egen pris for sitt flotte arbeid med rettssikkerhet må alle forstå at sinn vil settes i kok. Fordi Erna Solberg og de som sitter med hovedansvaret for å utøve makten for oss, utøver isteden makten for overnasjonal kontroll. Det er heller ingen konspirasjonsteori.

Artikkelen til Faktisk.no inneholder mer sverting og subjektiv tolkning og synsing enn fakta. Jeg kan bare undres om at Faktisk.no ser ut til å være den som, ved å skyve to forskere foran seg, fremmer feilinformasjon som drypper fra ufaglærte «strålingselkspertene» som er elektroingeniører. Og dette kan jeg si ettersom jeg har lest de rapportene (blant annet DSA forholder seg til) som Faktisk.no garantert ikke ikke har lest eller utelatt i sine faktaopplysninger. For å si det slik Faktisk.no har kanskje intevjuet noen eller lest artikler fra det såkalte fagmiljøet, men de har ikke begitt seg ut på gravende journalistikk. For så langt jeg kan se har jeg ennå til gode å se rapporten som omtaler 5G, stråling fra AMS som trygt og lovlig. Og når det kommer til mobiltelefoner er det faktisk en grense satt på 6 minutter du kan utsette deg for mobilbruk uten at du må ha øreplugger for å skaffe deg avtand slik at vevet ditt ikke varmes opp til skadelig nivå over tid. Nå sier jeg ikke at vettug bruk av mobil eller å oppholde seg i elektromagnetiske felt i kortere tid absolutt gir skader. Men summen av alle duppeditter med ståling gir døgnkontinuerlig  påkjenning (spesielt stråling fra AMS og 5G). Noe som bekreftes av Europaem og andre rapporterer der miljømedisinere og leger uttaler seg om skadelig helseeffekt.

Og når det kommer til slike samlinger så vil det komme folk i tilskuermassen av alle slag. Da er det et spørsmål om hvorfor Faktisk.no setter fokus på plakater og utrop fra massene isteden for å  dekke Grunnlovsmarsjen og talene som ble fremført. Blant talerne var det ingen høyreekstreme, konspirasjonsteoretikere eller vås slik Faktisk.no vinkler Grunnlovsmarsjen.

Slik jeg ser det angriper Faktisk.no og to forskere ytringsfriheten og Grunnloven. Og når man ser på eierskapet må man undre seg om DNB som eier Amedia og andre eiere av Faktisk,no, kan tilegnes denne svertingen av fri ytring rundt Grunnlovsmarsjens tema. Ikke bare er det dårlig journalistikk med mye synsing og vinkling langt ute på sidelinjen. Men Faktisk.no og de to forskerne har tapt ansikt på dette. Jeg for min del kommer ikke til å ha tiltro eller stole på faktisk.no eller disse to forskerne i noen form, da de snakker om konspirasjonsteorier som om ordet betyr feilinformasjon eller vås.

Konspirasjonsteori er en teori om en mulig konspirasjon basert på fakta. Ellers hadde det ikke kunnet hete en teori i samme ord. Så ved å bruke dette ordet innrømmes det at det er fakta på bordet. Og da er har jo svertingen, tolkninger og synsingen mistet sin styrke.

Minner samtidig om noen av Faktisk.no sine egne retningslinjer i kommentarfeltene.

  • Kommentarer som inneholder personangrep/sjikane blir fjernet.
  • Avsporinger som ikke har noe med det opprinnelige innlegget å gjøre, kan fjernes.
  • Gjentatte kommentarer, og publisering av lenker, som ikke omhandler den aktuelle saken, kan fjernes.
  • Personer som gjentatte ganger ikke følger retningslinjene, kan bli blokkert

Dette er gode retningslinjer. Men hvis Faktisk.no skulle fulgt disse selv Ville dere måttet arrestere dere selv på personangrep/ sjikane og avsporinger samt publisering som ikke har noe med Grunnlovsmarsjen å gjøre.

Deres fremstilling av Grunnlovsmarsjens vert Solveig Koss Gunderen var vel ikke bare litt på kanten. Faktisk.no tar det helt ute av sammenheng. Det er feil at marsjens vert skal ha sagt at hun var koblet til Motvind. Hun har kun hevdet at hun er involvert i de gruppene til medarrangører og at hun på marsjen representerte Smartfri. Vi har det på video. Se selv, på toppen her.

Så til slutt når vi først er inne på fakta og det å dekke et arrangement. Hvorfor skriver ikke Faktisk.no om de voldsutøverne som politiet måtte fjerne grunnet oppskjæring av t-skjorter og ødeleggelse av plakater? Hva med de svartkledde militante, som kalte ytringsfrihet og Grunnlov for nazisme og rasisme? Hvorfor skriver de ikke at i Norge må man ha politibeskyttelse for å snakke om ytringsfrihet og Grunnlov?

Til Faktisk.no vil jeg si: Kom igjen,, Jeg synes dere virkelig har gjort en flott jobb. Og jeg takker dere for at dere ga marsjen oppmerksomhet, til tross for at dere forsøkte å duppere kampen om et fritt, selvstendig, udelellig og uavhendelig rike.

Kanskje Faktisk.no bør tenke seg om før de neste gang, uten belegg karakterbeskriver og vinkler Grunnlovsmarsjen feilaktig som en samlet gjeng subkulturistisk konspirasjonskulktur, som driver feilinformasjon med inspirasjon fra demonstrasjoner Grunnlovsmarsjen ikke har noe med.

Vi kan til slutt si med stor selvrespekt at Grunnlovspartiet ikke finner seg i at Faktisk.no vinkler vårt parti feilaktig som høyreeksteremt. Igjen viser det at Faktisk.no ikke klarer å fremskaffe fakta, men snarere løper de etablerte stortingspartier sitt erend. Det må ikke herske tvil at Faktisk.no driver med falsk informasjon i forsøk på å hjernavaske lesere til å holde seg unna nasjonalkonservative partier.

Odd Inge Storli.

Styremedlem, Grunnlovspartiet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.