Truet av Korset?

«Uansett hvor jeg ser, så er korset der». «Påtrengende og ubehagelig». «Flott med religionsfrihet, ikke greit med lysende neonkors». Dette er sitater fra et interessant oppslag i Dagsavisen.

Metodistkirken på Bjølsen satt et stort lysende kors opp på taket. Da brøt, er jeg fristet til å skrive, «helvetet løs». Har noen spurt seg om hvorfor? Er det eneste problemet at korset lyser? Man kan lure etter å ha lest oppslaget i Dagsavisen.

Hadde det samme bråket kommet om en butikk hadde satt et neonskilt på taket, med f.eks. halvnakne mennesker? Et skilt som pr, definisjon både ville lyst ,mer og hadde vært større? Dem som klager nå ville kanskje sagt ja, men er de da ærlige? Spesielt mot seg selv?

Mange snakker om at lyset er problemet, og det skal man ikke utelukke som et reelt problem. Men selv om det dempes er reaksjonene der fortsatt, og det er reaksjonssitatene fra Dagsavisen som har fått meg til å reagere. Hvorfor «trues» mange av Korset?

Hvor mange reaksjoner som dem vi kan lese om her på Bjølsen har du sett der en butikk i et nærheten av et boligområde setter et neonskilt på taket. Hva er lysende korset for noe annet enn et neoskilt som markedsfører den lokale Metodistkirken?

Hva er det som er så truende med Jesu Kors?

Kilde: «Uansett hvor jeg ser, så er korset der» – Oslo

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.