Er MOT EU/EØS fordi jeg er FOR internasjonal handel mellom likeverdige parter

Fungerende NHO-sjef Ole Erik Almlid er sikkert en grei kar han. Men når hans organisasjon kommer med en rapport hvor de er bekymret for at unge ikke skjønner viktigheten av demokrati lurer jeg dessverre på hva de holder på med?

For samtidig med bekymringen pusher han i VG hva det norske folk 2 ganger har stemt nei til og hva 70% av befolkningen fortsatt er i mot, EU. Og det for alt hva det er verd.

Han overser åpenbart glatt hvordan Stortingets flertall, godt synkronisert med hans egen organisasjon helt metodisk bryter demokratiets spilleregler hver gang de lar EU vinne over den norske folkemeningen. Han var kanskje «på en annen planet» da Norge ble lurt inn bakveien til Brussel i 1994? Hva annet er EØS annet enn et EU-medlemskap uten rettigheter? Der har tilhengerne selvfølgelig rett, men de glemmer glatt at det norske folk stemte NEI til medlem. EØS er etter mitt syn derfor bare en pervertert mellomløsning.

Hvilken verdi har det demokratiet Almlid bekymrer seg sånn for når hans organisasjon er blant dem som gjennom EU tilpasningen bryter demokratiets spilleregler så godt de kan? Hvordan kan han forvente at ungdommen skal tro på den «løgnen om demokratiet» som vår politiske ledelse og NHO gjennom sine handlinger da har skapt?

Man bør nok også spørre om hvilken planet Almlid er når han konsekvent snakker om EU som en handelsorganisasjon?

Må NHOs medlemmer gi NHO adgang til å overta styringen av deler av sin forretningsvirksomhet? Blir NHOs medlemmer tvunget til å samkjøre sine interne regelverk og produktutviklingsprogram med NHOs andre medlemmer? Blir NHOs medlemmer tvunget til å overlate en sentral del av sine styreplasser til NHO? Jobber NHO for å innlemme alle sine medlemsbedrifter i en felles enhet som alle som en i praksis skal styres fra NHOs hovedkvarter på Majorstua i Oslo?

Om svarene på disse spørsmålene er «nei», hvorfor er det da greit at EU kan oppføre seg slik og mer til overfor sine medlemsland? Om EU er en handelsorganisasjon mener jeg?

Til slutt, hva tenker Almlid om Sveits? Har de blitt satt utenfor handel med Europa? Vil et energifattig Europa kutte ut handel med et olje-Norge, selv om Norge er helt uavhengig av EU? Spesielt etter at president Trump gjør det stadig vanskeligere for EU å få kjøpt russisk gass og olje? Har vi bare luer til å holde i hånden her oppe i steinrøysa?  Luer i hånden på vår vei mot Brussel?

La det være kommunisert i all mulig klartekst. Jeg er sterk tilhenger sunn internasjonal handel, mellom likeverdige parter. Slik handel er verdens «blodomløp».

Men på samme måte som jeg ikke gir den lokale matbutikken nøkkelen til mitt hjem og passordet til min PC for å få lov til å handle der, krever heller ikke butikken dette av meg. Handel handler og konkurranse og gode produkter som skaper interesse og behov. Handel handler om uavhengige individer eller andre enheter som tilbyr hverandre det som behøves for å dekke gitte ønsker og behov hver av dem måtte ha. Man må etter mitt syn være både døv, blind og mindre begavet for å se EU som en organisasjon som kun handler om handel.

Derfor er jeg mot både EU og EØS, fordi jeg er er for internasjonal handel mellom likeverdige parter. EU/EØS handler helt åpenbart om det stikk motsatte.

Hvordan kan vi få Stortingets flertall og NHO til å innse dette?

Jeg blir dessverre nesten syk av all dette rundt et EU, som ikke er annet enn et bank- og industrikartell som vil samle Europa og etter hvert verden til ett rike, ledet av dem.

Kilde: Bekymret etter sjokkrapport: – Unge mener det ikke er viktig å bo i et demokrati – VG

En kommentar om “Er MOT EU/EØS fordi jeg er FOR internasjonal handel mellom likeverdige parter”

 1. «Samfunnet maler i stykker muligeten til å drive småbedrifter og så lurer de på hvorfor det er så mange konkurser…

  Samfunnet skryter av det sosiale nettverket. For småbedrifteiere finnes det ikke noe sikring fra samfunnet, bare risiko og straff.

  Løgnaktige og skamløse politikere skryter av «forenkling», men lar byråkratene herje fritt med å innføre ødeleggende rapporterings- og kontrolltiltak.

  Ethvert kontrolltiltak innføres for å sikre skatt til samfunnet – ingen vurderer kostnaden for bedriftene.

  Summen er selvsagt at alle taper når grunderne og småbedriftene gir opp eller må avvikles.

  Fastlands-Norge drives allerede med enorme underskudd(på ti år er det norske handelsoverskuddet over halvert), og trenger desperat nyskapning og eksportinntekter. Ansvarsløse politikere styrer likevel i feil retning.

  Hollandsk syke og en kommunistinspirert samfunnsmodell sikrer veien mot stupet.»

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.