Må ha BankID for å kjøpe bussbillett

36.000 busspassasjerer i Rogaland fikk 6 timer på seg til å legge inn nytt betalingskort i billettapp. – Helt horribelt, mener busskunde. Dette melder NRK.

Hvor går egentlig grensen for hva som er akseptabelt for teknologi-«kåte» nordmenn? Hva som er akseptabel bruk av teknologi? Alt er greit for oss, bare vi får kjøpt en skjerm, noen knapper og noen morsomme spill?

Om vi mister retten til å ha privatliv spiller ingen rolle? Selvfølgelig må transportselskap vite hvem som, reiser med dem, når og hvor. Helst bør bankene vite det også, slik at skattevesenet, forsikringselskapene og regjeringen også kan ha full oversikt? Hvordan skal de eller få gjort EU og det globale bankvesenet fornøyd?

For vi har det jo uansett så morsomt med mobilskjermen? Og vi har ingen ting å skjule? Det er derfor vi lukker døren når vi er toalettet?

Dessuten er ikke vårt liv så interessant. Det har vi lært av Edward Snowdon,  og alle annonsene som kommer opp på dataskjermen vår. Annonsene som handler om akkurat det nettstedet vi vi besøkte i går?

Er det ikke flott at staten og bankene på denne måten kan ta fullt og helt ansvar for våre liv, slik at det kan bli trygt og godt for oss alle? Akkurat som det ble for jødene da Adolf Hitler kom til makten. Hadde alle da hatt mobiltelefoner og Hitler full oversikt hadde det sikkert blitt veldig bra for jødene? Anne Frank hadde ikke behøvd å skjule seg så lenge da … før hun ble tatt?

Er teknologien til for Ola og Kari Nordmann eller for banker og myndigheter som vil ha full kontroll over oss alle? Har smartmobilen blir en allvitende gud? Vel tilpasset både EU og det som verre er?

Hilsen en som elsker teknologi … for mennesker … og fysiske kontanter der noe skal betales. En som ikke fjerner trappen fordi om han installerer heis. En som tenker at nok nå er nok når hans er hva Kolumbus her gjør, og spør alle? Hva gjør vi nå?

Source: Må ha BankID for å kjøpe bussbillett – NRK Rogaland – Lokale nyheter, TV og radio

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.