Klimaaktivisten Greta Thunberg er egentlig en stor og meget profesjonell PR-aksjon

Etter dagens klimastreik blant unge er det kanskje på tide å få litt virkelighet inn i debatten? F.eks. at Greta Thunberg er en svensk 16 åring som brukes bevisst av noen av verdens råeste PR folk til å fronte en kamp som er på vikende front. Lukter vi penger her?

Det var svenske «Nya Tider» som allerede kunne fortelle at suksessen til Greta Thunberg er resultatet av en stor PR-operasjon som ledet av PR-eksperten Ingmar Rentzhog. Han har koblingen til en rekke propagandaorganisasjoner.

Det var styreleder hos Fossilfritt Dalsland og svensk inititiativtaker til den radikale miljøbevegelsen Extinction Rebellion Bo Thorén som rekrutterte Greta for at barn skulle streike. Du kan lese den historien her.

Om vi i tillegg minner om hvor enkelt dagens unge demonstranter i Oslo lot seg lure av NRKs «Satiriks» er engasjementet i dag kanskje til ettertanke?

Ikke fordi barn og unge ikke er oppriktig engasjert. Noe som isolert sett har en verdi i seg selv. Men når barn og unge bevisst brukes av klimaindustriens fryktpropaganda og gjennom svært vel regisserte PR-kampanjer bør vi vel alle stoppe opp et øyeblikk? Hva er det som skjer?

Snakker vi om verdens farligste problem som verdens dyktigste og mest kostbare PR folk må trekkes inn i og barn skyves foran i for å få folk til å forstå? Eller snakker vi om en pengejagende industri, som skyr lite eller intet for å fylle sine pengesekker?

Jeg vet om forskning som sier det ene og forskning som sier andre. Jeg vet om FNs klimapanel og jeg vet om den såkalte konsensus rundt klimaproblemet.

Men jeg vet også at bildet er vesentlig mer uklart enn konsensus vil ha det til. Mange flere enn medier og «eksperter» vil medgi stiller spørsmål ved den såkalte klimakonsensusen, også mange vitenskapsfolk. Hva er naturlig, hva er skapt av klimagasser og hva er skapt andre ting, som f.eks. militær værvåpenteknologi?

Jeg vet også at hele miljø/klima-kampanjen ble blant annet muliggjort av verdens kanskje fremste oljekoryfeer, familien Rockfeller. Ingen har vært større innen olje enn dem. Så vi bør kanskje spørre om hvorfor de tilsynelatende vil drepe sitt eget gullegg?

Dette er det kanskje ikke så mange som vet, men familiens tankesmie, Romaklubben igangsatte det hele i 1972, med boka «Limits to Growth».

I 1991 kom «Den Første Globale Revolusjonen», og der kan man lese: «I vår søken etter en felles fiende som kan forene oss alle fant vi at forurensning, trusselen om global oppvarming, vannmangel, hungersnød og lignende, ville fungere godt. Totalt sett og gjennom deres samspill utgjør disse fenomenene en felles trussel som vi alle må konfrontere».

I ettertid vet vi hva medlemmer av Romaklubben som Al Gore har gjort. Men hva vi ikke vet er hvorfor verdens rikeste oljefamilie vil drepe sitt eget gullegg?

Kan det skyldes at de fikk så mye konkurranse innen olje at de valgte å selge alt da prisene var gode, noe de faktisk gjorde? Tenkte de at de kan bygge ny verdensmakt på sitt egenskapte «grønne skifte» i stedet? At de der vil få mindre konkurranse og samtidig knuse sine tidligere oljekonkurrenter på denne måten?

Disse spørsmålene er selvfølgelig spekulasjon, men basert på høyst tilgjengelig informasjon. Alt jeg ønsker er at spørsmålene skal stimulere alle til å tenke selv, og ikke minst bli proaktive i egen informasjonsinnhenting.

La det være klart at vi har klimaproblemer, og enda mer har vi alvorlige miljøproblemer. Disse løses ikke gjennom fullstendig pengedrevet fryktpropaganda som så åpenbart bare har ett mål, mer penger til den globaliserte klimaindustriens lommer.

Kilde: Mannen bakom påverkansoperationen Greta

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.