Sukkerfri brus fører til fedme, og mulig demens og slag

– Nordmenn blir stadig mer overvektige. Da er det viktig at samfunnet hjelper oss å ta bedre valg, sier professor til Aftenposten. Men når Aftenposten og såkalte eksperter mener at sukkerfri brus er veien å gå for å få ned vekten tyder mye på at de tar alvorlig feil. Jeg begynner nå å bli veldig lei av alt «ekspertvåset» vi blir pådyttet i norsk presse.

Sukkerfrie «søtsaker» er minst like ille, kanskje til og med verre enn de samme med vanlig sukker, om man skal ned i vekt.

Man kan bare se på mennesker rundt oss, som drikker mye sukkerfri brus. Man kan spørre landets nye landbruksminister Bård Hoksrud, som i følge et intervju i Aftenposten har gått ned 25 kilo siden 31.mai, blant annet etter å ha kuttet ut Pepsi Max og gått over til lavkarbodiett.

Men viktigst er at man kan studere de stadig flere forskningsrapportene som kommer om at man faktisk legger på seg av sukkerfritt. Ikke det motsatte.

Faktisk tyder mye også på at man sterkt øker risikoen for demens og slag også om man satser på kunstig søtning. Les denne artikkelen fra Harvard Universitetet.

Brus er usunt, uansett! Og lik pris på all brus, med eller uten sukker er eneste veien å gå.

Eksperter kan vi knapt stole på, i hvert fall dem som media liker å bruke. Selv om det selvfølgelig finnes uttak.

For de såkalte mediaekspertene er oftest valgt fordi de er så flnke til på skape konflikt som gir gode mediatitler. Ikke fordi de nødvendigvis er så dyktige i sitt eget fag.

Kutt brus og spis sunn og ikke-prosessert mat. Det er det eneste som hjelper, både for helse og vekt.

Kilde: Fedmeeksperter reagerer på at sukkerfri brus koster like mye som vanlig brus: – Sukkeravgiften kommuniserer helt feil – Aftenposten

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.