Nå skal TV annonsene avlytte oss

Selv om det foreløpig bare er et patent skal Facebook i følge flere medier allerede har startet utviklingen av en programvareløsning som via skjult lyd i TV annonser aktiverer telefonene våre, slik at rommet vi er i kan avlyttes for å finne ut hvordan vi reagerer på annonsen.

Dette høres ut som en ide fra et sykt sinn uten evne til å se den menneskelige virkeligheten i øynene. At et menneske med et minste snev av evne til etisk refleksjon kan komme opp med en ide som dette et utrolig. At Facebook i tillegg åpenbart ikke kan ha lært noe Cambridge Analytics saken er nesten like ille, om det er sant at de også har begynt utviklingen av dette.

La det være klart! Facebook er fantastisk til å gjøre verden mindre. Svært gode ting har blitt gjort og vil sikkert bli gjort via Facebook. Det er også høyst forståelig at de må og vil tjene penger. Men de har fått ekstrem makt. Nå kan det synes somd en er i ferd med å forblinde dem. Kan kan raskt bli begynnelsen til slutten for nettverket.

Fordi Facebooks makt har blitt så stor vil også alt de finner på få så enorme konsekvenser, og totalt invaderende overvåkingsverktøy som det som fortelles om via linken under her vil fjerne alt vi kjenner som en fri verden. Uansett hva Facebook sier, om at det bare skal brukes til å finne ut hvordan vi reagerer på annonser.

Hvordan de skal finne ut dette i et hjem hvor mobiltelefonen ligger et helt annet sted enn der man ser på annonsen skal være usagt. Men det endrer etter mitt syn egentlig ikke det fullstendig syke i dette Facebook patentet, uansett hva de selv måtte tenke om at det ikke skal brukes til annet enn annonseovervåking. De sniker seg uansett ubedt inn i private hjem og de vil få enorme mengder med overskuddsinformasjon. Hva vil de gjøre med denne? Finnes det ene eneste god grunn til å stole på at dette ikke vil bli misbrukt?

Det aller vikgste er at ingen, uten politiet med rettskjennelse fordi det er god grunn til mistanke om noe kriminelt, har ubedt adgang til private hjem! Skjønner ikke Facebook eller andre næringsdrivende dette må vi alle som dem vise dem hva konskevensene vil bli. Personlig tenker jeg at å legge alt som heter telefoner og andre kommunikasjonsredskap helt andre steder enn der vi ser på TV/Web-TV er en god start. Det neste må være å bevisst manipulere dataene som samles inn ved å lage et lydbilde som bare skaper forvirring for maskinene/menneskene som skal analysere dataene.

Kilde: Facebook Wants To Spy On You Via Hidden Inaudible TV Ad Messages

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.