Bankene møter motstand fra Jensen og Gjelsvik


«Finansdepartementet presiserte i går i forskrift at bankene skal ha løsninger for å kunne møte økt etterspørsel etter kontanter ved svikt i de elektroniske be talingssystemene. Bankene skal oppfylle de nye kravene innen 1. januar 2019.»

Dette forteller stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik den 18. april på sitt parti Senterpartiets hjemmeside.

Så langt jeg, som er gründer av folkebevegelsen JA til kontanter, kan huske så er dette første gang bankene for alvor møter motstand fra regjeringen, uansett partifarge på dem som sitter der.

Lovverket for å bevare kontanter fremstår tydelig og greit om man leser det. Men det finnes så mange tolkninger at man kan lure på om ens egen evne til å forstå hva man leser har blitt borte. Dette har selvfølgelig bankene utnyttet for alt hva det er verd. Selv noe så enkelt som å få tømt barnas sparebøsse har blitt tilnærmet umulig mange steder.

«Presisering av forskrift» ser ikke så veldig «spenstig» ut sånn ved første øyekast, men om vi ser det i sammenheng med den linkede artikkelen her  kan bildet raskt blir et annet. For finansminister Siv Jensen skulle komme tilbake til Gjelsviks utfordring til henne i den kommende finansmeldingen. Den ventes innen kort tid, men før den har kommet får vi nå denne presiseringen.

Kan vi at det som et tegn på at FrPs finansminister i en regjering der kontanter-motstanderen Erna Solberg er statsminister er den som endelig tar bankene fatt, eller blir det med dette? Inntil noe annet er bevist velger jeg å ha et positivt håp. Spesielt fordi denne innstrammingen kom nå.

Uansett sendes en takk til landets mest trofaste kontanter-venn på Stortinget, Sigbjørn Gjelsvik. Han er en sjelden blomst i den politiske floraen med sitt store fokus på resultater mer enn politisk retorikk. Jeg jobber ikke lenger aktivt i JA til kontanter, men resultatene vi i 2017 oppnådde der er den direkte årsaken til at jeg nå har blitt internasjonalt etterspurt. Resultatene kan jeg i stor grad takke samarbeidet med Gjelsvik for.
Source: Det du har i lommeboka er viktig for norsk beredskap

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.