Hvem er det som virkelig kontrollerer verden?

Om du har makt, mister du den så snart pengene din forsvinner. Om du har makt mister du den også, om det blir alt for tydelig for alle at du har makt, for da vil makten konstant bli utfordret. Det dummeste makten kan gjøre er derfor å «flashe» med gull og sølv og ha så mange synlige livvakter som mulig. Derfor er f.eks. politikere sjelden reellt mektige, selv om det kan se slik ut. De har kun den makten, pengemakten gir dem.

Hvem er så pengemakten?

De fleste av oss vil kanskje tenke på bank, børs og slike ting.  At bankene  historisk sett har hatt voldsom makt, er det ingen tvil om. Men har børsene (les finansmarkedet) den samme makten?

For å kunne svare på det, må man se forskjell på såkalt finansøkonomi (som egentlig mest av alt er et «lottospill» på børsene) og realøkonomi (som er reelle penger fra fysisk produkt eller tjenesteproduksjon). Det er finansøkonomien som gjør de gjeldsbaserte pengene vi i dag har mulig, men det realøkonomien som skaper grunnmuren for det lottospillet finansøkonomien jo er.

Hva har så dette å gjøre med hvem som kontrollerer verden?

Svaret ligger i de globale selskapene  denne videoen peker på. Disse står bak nesten alt av internasjonal reell pengeproduksjon, og det lille de ikke står bak, forsøker de, via alle mulige triks også å tilegne seg. Så lenge de får fritt spillerom til dette, er det ingen tvil om at det er dem som sitter med makten.

Like fullt viser dagens globale uro at bildet er mer komplisert. President Trump og hans støttespillere har gått rett i strupen på denne maktstrukturen. Hva dette vil ende med kan nok ingen vite, men får vi snart et realverdibasert globalt pengesystem, slik han planlegger, vil vi kunne få helt andre maktstrukturer.

La oss virkelig håpe på det.

I mellomtiden anbefales denne videoen på det sterkeste.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.