Høyre vil i praksis true oss inn i EU. Ønsker vedtak på Landsmøtet

Dersom det skulle bli flertall for å si opp EØS-avtalen, må det holdes en ny folkeavstemning om EU-medlemskap, mener Høyre. Dette melder NTB.

Høyre åpner det med dette opp for en interessant tankeøvelse. For om jeg var Høyre og så ivrig etter å få Norge inn som EU-medlem som Høyres ledelse er, ville jeg vurdert å gjøre følgende. Gitt at jeg samtidig ga blaffen i Grunnloven og det norske folks vilje, uttrykt i to valg når det gjelder EU:

  1. Jeg ville brukt EØS avtalen for alt hva den er verd til å innlemme så mye jeg bare klarer av norsk suverenitet inn i unionen i Brüssel. Selvfølgelig ville jeg balansert det så godt jeg kunne, slik at det ikke ble så åpenbart hvorfor jeg gjorde det. Jeg ville pakket det inn som en handelsavtale vi ikke kan leve uten.

  2. Den dagen presset mot strategien i punkt 1 ble så sterkt at det kunne tippe over gal vei for meg ville jeg stilt «kabinettspørsmål», som Høyre nå, i den virkelige verden også legger opp til på det kommende landsmøtet.

Men da bør jeg også være sikker på å vinne. For hva skjer med meg om jeg ikke gjør det?

For øvrig ville jeg også tenkt på mine venner i AP, som sliter med EØS motstanden. Mitt utspill ville jo være en gavepakke til disse vennene også, som ville kunne true fagbevegelsens folk inn i folden også.

Høyres ledelse har selvfølgelig aldri tenkt slike tanker, slike som du spesielt kan lese om i pkt1? Men tror de virkelig at de vil kunne true det norske folk inn i EU? Etter å ha gitt EU viktige deler av norsk selvstyre allerede?

Det er vel å true oss alle inn i EU de legger opp til her?

Avslutningsvis kan det kanskje være interessant, med hva vi nå vet, å ta et gjensyn med den siste store partilederdebatten for folkeavstemmingen i 1994. Du finner den her.

Kilde: Høyre vil ha EØS – eller ny folkeavstemning om EU-medlemskap – Nationen

2 kommentarer om “Høyre vil i praksis true oss inn i EU. Ønsker vedtak på Landsmøtet”

  1. Folkeviljen som den er uttrykt i Grunnloven har for disse politikerne ingen mening lenger. Hvis de hever seg over folket og TO avstemninger mot EU får vi bare ty til de midlene som står igjen. Først på med gule vester og så…?

    Svar
  2. Deet er flaut å bo i et land som til de grader har politikere som skal selge landet.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.