GameStop på Wall Street: Folket har gått sammen mot pengespillet. Sølv sies å bli det neste som går til himmels

Den i skrivende stund 7,5 millioner store gruppen WallStreetBets på det ungdommelige nettstedet Reddit har den siste tiden satt virkelig skrekk i hedgefond/finanseliten på Wall Street. Nå varsles at i praksis bankene står for tur, og prisen på sølv kan i så fall innen kort tid stige enormt. (Jeg er ikke finansrådgiver. Bringer kun info fra nettet. Tenk selv)

Selv  storbanken Goldman Sachs advarer om at verden kan stå foran et enormt finanskrasj om WallStreetBets fortsetter sin krig mot Wall Street.

Men lite tyder på noen våpenhvile. Snarere tvert i mot. Vanlige folk, representert ved ungdommene i WallStreetBets, har de siste årene blitt stadig mer bevisstgjort pengemaktens herjinger med oss alle. Mye som ble kalt konspirasjonsteorier er ikke lenger det, og mange vil mene at det bare var et spørsmål om tid før folket begynte å «slå» tilbake. Noe vi nå ser i forbindelse med reaksjoner rundt i verden på enkelte nasjoners ekstreme Covid-19 tiltak.

Men at millioner i felleskap skulle gå etter pengemakten med deres egne finansverktøy og lykkes hadde neppe så mange sett. Nå står den til dels enorme shortingen av sølvprisen som det neste målet for WallStreetBets. Noen mener at den relativt forsiktige prisstigningen vi allerede har sett er en begynnelse. Mer om dette lenger nede.

Hedgefond taper

WallStreetBets ble startet i 2012, men har på få uker nå vokst med flere millioner mennesker. Mennesker som med relativt små penger fra hver og en går sammen om å ødelegge for finanselitens hyperdestruktive shorting av selskapers aksjeverdi. En destruksjon av jobber og overføringer av enorme verdier til Wall Streets meglere, og ikke minst til de mer eller mindre skjulte eierne meglerhus og ikke minst såkalte hedgefond.

Milliardærene på Wall Street og andre steder skal ha tjent 3900 milliarder dollar under Covid-19 tiden, men vanlige folk har tapt 3700 milliarder dollar. Kan vi gjette på en sammenheng mellom det og hva vanlige mennesker nå gjør via WallStreetBets? Har Covid-19 krisen blitt en alvorlig krise for dem som virkelig har tjent på den også. Har grådigheten gått for langt, og blitt en folkelig boomerang for finanseliten?

I realiteten skal det være filmen «The Big Short» fra 2015 som nå har blitt virkelighet, og Wall Streets forsøk på å shorte og dermed knuse dataspill-selskapet GameStop som er den utløsende årsaken. Nettgamere skal, inspirert av filmen ha gått sammen for å redde GameStop og samtidig hevne seg på dem som forsøkte å kjøre GameStop i senk. Vi snakker om det noen mener er Wall Streets masseødeleggelsesvåpen, også kalt hedgefond.

Siden har det pakket på seg, og nå er det ganske så tydelig folket mot grådigheten på Wall Street.

Lav sølvpris gir «verdiløs» valuta «verdi»

At folket på Reddit når ser mot sølv skal være fordi gigantiske aktører har holdt sølv spesielt, men også gullprisen nede for å skape kunstig verdi på verdens valutaer/papirverdier. Banker har svært lite fysisk metall, men bruker finansinstrumenter og shorting for å sikre de verdiene de selv har. Vi snakker om finansinstrumenter og valuta, også på folkemunn kalt penger. For å forstå hvorfor metallprisen må holdes kunstig nede må man forstå at sølv, og spesielt gull historisk sett har en temmelig stabil og fast realverdi. Økte eller senkede priser på metallet er kun et uttrykk for at pengeverdien ( (les papirverdien) går ned eller opp, ikke realverdien. Kun metall har realverdi i pengesystemet og må holdes kunstig nede for at dem som knapt har dette (les bankene og andre finanshus) skal ha en verdi som gir dem makt.

Uten å gå dypere inn en noen dilletantisk finansiell analyse burde det ikke være så vanskelig å se hvem som vinner og hvem som taper i et pengespill der den ene parten fullt og helt kan manipulere prisen på det eneste innen pengesystemet med noen reell egenverdi, nemlig sølv eller gull. En manipulasjon som mest av vil opprettholde en illusjon av verdi på hva de selv driver med, såkalte fiatpenger. Spesielt når den samme parten også har rett til å «trykke penger» gjennom å låne ut penger de ikke en gang behøver å ha selv. Pengene blir til ved at noen lover å betale tilbake gjelden, med renter.

Bankenes makt

Man kan selvfølgelig si at lave metallpriser også kommer folket til gode, men det gjelder kun om folket får mulighet til å forstå hvordan systemet virker.

Har folket hatt denne muligheten? Hvor mye metall sirkulerer i det pengesystemet vi alle må forholde oss til? Hvilken makt har bankene, som manipulerer pengeverdiene egentlig over oss? Hva skjedde i USA i 1933? Kan det skje igjen? Kanskje også her i Norge?

Det kan være meget klokt å tenke på svarene på disse spørsmålene. For det som nå skjer på Wall Street kan etter mitt syn meget snart snu opp ned på verfden slik vi kjenner den. Men gjør vi vårt kan det, når «støvet har lagt seg» bli en mulighet vi aldri før har hatt til å bygge en verden for den jevne kvinne og mann. En verden der grådighet og utbytting i regi av noen få og deres globale banksystem vil kun vil bli et minne, men definitivt et vi må lære av.

NB! Når jeg går knallhardt mot banker her gjelder det storbanker og det globale systemet, rigget som systemet har vært og i skrivende stund fortsatt er for de få og allerede styrtrike. For øvrig kan jeg også nevne at WallSTreetBets gruppen har økt med 100.000 medlemmer de omlag 3 timene denne artikkelen ble skrevet på. Hvor mange medlemmer de vil ha når du leser dette kan knapt fantasien en gang fortelle.  Det mest interessante spørsmålet er kanskje hvor lenge Reddit får lov til å holde gruppen samlet?

Kilde: Reddit Users Going After Silver for ‘Biggest Short Squeeze in the World’

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.