Nei til regjeringens forslag om eksperimentelle GMO-vaksiner

Regjeringen ønsker å åpne lovverket for at befolkningen skal kunne motta eksperimentelle og hasteutviklede GMO-vaksiner på godkjenningsfritak relatert til Covid-19. Gi din underskrift mot dette her.

Høringen har kun 3 ukers frist og ble varslet i fellesferien 28.7.2020. Frist for høringssvar er 18.8.2020. Avkortede høringsprosesser er i strid med både genteknologilovens paragraf 9, 10 og 13 hva angår utsetting av genmodifiserte organismer.

Dette er ikke vaksiner, men genterapi. Spørsmålet handler dermed ikke om man formelt er for eller mot vaksiner. Gjennom injeksjon tilføres cellene et genmodifisert virus som integrerer fremmed genmateriale inn i cellene våre. Man kan si at kroppen blir en vaksinefabrikk ved å produsere virusproteiner. Disse fremmede proteinene fungerer som antigen, altså vaksine.

Den første GMO-vaksinen ble godkjent i Europa og Norge for bruk på oppdrettslaks i 2017. Man har ingen erfaring med en slik form for genterapi på mennesker.

Dersom du ønsker å si nei til dette høringsforslaget kan du signere på dette oppropet som vil sendes stortinget. For ytterligere informasjon anbefales det å lese dette åpne høringssvaret State of Globe fikk tilsendt og publiserte 14.8.2020

Vi ber om at du leser høringsnotatet fra regjeringen nøye.

Foto: shixart1985

En kommentar om “Nei til regjeringens forslag om eksperimentelle GMO-vaksiner”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.