Hva er GMO og hva er en GMO-vaksine?

GMO står for genmodifisert organisme. Det finnes ulike metoder for å genmodifisere. Når regjeringen nå vil åpne for at dette skal bli en naturlig del av medisinsk behandling, så er det også viktig at vi forstår hva GMO er, og handler om.

Man kan sette fremmede syntetiske gensekvenser inn i en annen organismes DNA. Da «klippes» genene og det nye materialet «limes inn». Gjør man dette med en kjønnscelle vil avkommet være en genmodifisert organisme. Det kan være mange årsaker til at man ønsker å endre på en organisme. I noen tilfeller kan det være et gen som ikke fungerer som det skal. Eller man ønsker en ny egenskap hos organismen. Når DNA`et er endret kan ikke dette reversers.

I andre tilfeller supplerer man DNA eller RNA inn i cellene uten at intensjonen er at dette materialet skal podes inn i vertens gener. Dette er gensupplering. Med en slik teknikk er intensjonen at cellene skal produsere et gitt protein. Dette skjer i ribosomene i cellene. Ved denne teknikken bruker man virus som trenger inn i cellene med det modifiserte genmaterialet, altså en bærer eller en vektor. Her er viruset genmanipulert på forhånd i et laboratorium. Når dette materialet kommer inn i cellene er cella genmodifisert i form av gensupplering. Ved innsetting at DNA kan det skje at de nye genene blander seg med mottakerens DNA. Da oppstår det en ikke tilsiktet mutasjon som kan arves videre til dattercellene når cella deler seg. Dersom det skjer vil man ikke kunne reversere feilen og arvematerialet er genetisk modifisert så lenge cellelinjen eksisterer.

GMO-vaksinene belager seg på genmodifisering i form av gensupplering. Man har både DNA og RNA vaksiner. Her gjør man cellene til en vaksinefabrikk ved at de produserer fremmede virusproteiner som i denne sammenhengen kalles antigen. Immunforsvaret reagerer da på disse proteinene og danner såkalt immunitet.

GMO-vaksiner til oppdrettslaks ble første gang godkjent i 2017 i Europa og Norge. Man har ingen erfaring med slike vaksiner på mennesker. De fleste av toppkandidatene av eksperimentelle pandemivaksiner mot Covid-19 er GMO-vaksiner. Dersom noe går galt er legemiddelselskapene fritatt for ansvar. Mange eksperter er bekymret.

https://drive.google.com/file/d/1j9oVSjo2rGJ3WMt7bVdATgf1J4cSFyY-/view

https://www.creative-biolabs.com/vaccine/viral-vector-vaccine-design.htm

https://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Reports/covid-19/covid-19-meltdown-pharmas-big-money-win.aspx?fbclid=IwAR1d3wlj655OntcGpOk5xPVgrJqDpN1ZT-ayrZqYXzMzPVYO70FSP17gxbs

https://www.modernatx.com/sites/default/files/RNA_Vaccines_White_Paper_Moderna_050317_v8_4.pdf?fbclid=IwAR3zaIbQ4VkPDYp-kSkJ_AUvPSouV4nUHR0xogxt78TX3mNoMDlU2rD97cw

https://www.independent.co.uk/voices/coronavirus-vaccine-covid-19-cure-doctor-moderna-novavax-oxford-a9523091.html?fbclid=IwAR2-bgBxqDTM9crC8Aj2WaT9P9ZgtcvPu2ftxUMKJqB0cTdebLaKhxvchc0

https://www.reuters.com/article/us-astrazeneca-results-vaccine-liability-idUSKCN24V2EN?fbclid=IwAR3Ny-GWIMgEXw0QOCPS3mVHP2dZyREA2N86HY3-uehn73eOM38vv512TGI

Forfatter: Caveat Emptor

Photo by shixart1985

Photo by elizaIO

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.