Her er historien om gull, og hvorfor alt bygges på dette

Dette er historien om menneskehetens største besettelse, gull. Historien slik de som har laget filmen ser den. Sannheten om gull har så mange fasetter at ingen film kan romme dem alle. Men denne filmen er et bra sted å starte.  

Grunnen til at det er så utrolig viktig å ta opp dette med gull nå, er fordi verden står ved en skillevei vi egentlig aldri har stått ved før.

Er tiden inne for at gull kan sendes til historiens skraphaug og digitale løsninger overta all verdisetting? Kan naturen selv overta for den rollen gull hadde som måleverdi for realverdier, slik man kan oppfatte at klimakampen legger opp til? Kanskje mennesket selv kan bli denne måleverdien, slik Bill Gates kan oppfattes å legge opp til?

Disse spørsmålene er ikke så sprøe som de høres ut for. Makten har alltid søkt etter enda mer makt, og gull har alltid vært deres viktigste måleenhet for makt. Om man da kommer i en posisjon som mye tyder på at vi er i nå, at makten vi har i dag ikke lenger kontrollerer nevneverdig med gull, hva gjør den da for å bevare sin makt?

Svaret er vel temmelig åpenbart? Makten gjør hva man kan for å fjerne gull som fundament for monetær verdi, for på denne måten å sikre egen makt. Den vil forsøke å skape et pengesystem kun basert på tillit og menneskelig aktivitet, og dermed et system som er «skreddersydd» for manipulasjon og skjulte tillitsbrudd. Et system der den via finansøkonomiske papirtransaksjoner også kan gjøre gjeld til penger og gjennom det skape en illusjon av rikdom for den vanlige mann og kvinne. Selvfølgelig med makten som kreditor og oss andre som direkte eller indirekte debitorer.

Det er viktig å legge vekt på ordet illusjon her. For hva er forholdet mellom kreditor og debitor annet enn et pent innpakket herre/slave forhold? En sterk påstand, men tenk etter. Vi har i praksis et slikt system nå, der papir- og ikke minst digitalbasert finansøkonomi regjerer og realøkonomi i stor grad har vært tomme ord. Land etter land kjøres på konkursens rand, angivelig grunnet korona. Men hva skjedde før viruset kom? Hva skjer med folket når et land går bankerott? Kreditor mot debitor? Hvem vi vinne? Herre og slave?

Gir dette mening for deg?

Korona har ikke skapt dagens finansielle krise i verden. Den ble bare nålen som stakk hull på den gigantiske finansøkonomiske gjeldsballongen.

Alle penger var egentlig gjeld, og det globale pengesystemet er nå helt ødelagt.

Vi venter nå på en full nedsmelting av dagens ødelagte globale pengesystem, og en ikke erklært krig om hvem som skal kontrollere det nye systemet, pågår. Stadig flere mener vi er midt i 3. verdenskrig, med penger som det viktigste våpen.

På den ene siden står Trump og hans medspillere, både i USA og andre steder. De vil tilbake til et reellt fysisk gullbacket realverdisystem, der realøkonomi igjen blir sentralt og kreditt blir vesentlig vanskeligere å få enn det har vært i dagens system.

Dagens gjeldskatastrofe må aldri få skje igjen. Alt den har medført er en illusjon av rikdom hos de fleste, der gjeld kalles penger. Mens vi har en reell, men papirbasert finansøkonomisk rikdom av en helt annen verden hos folkets «føydalherrer». Vi har bare ikke sett det så tydelig. siden våre penger har vært basert på gjeld.

På den andre siden står Trumps motstandere i skotsk frimureri, bank, store deler av IT-industrien og annet globalisert næringsliv.

De vil ha et system basert på digitale penger, uten sikkerhet. I bunn og grunn en digital utgave av det usikrede fiat-systemet vi har i dag, men nå uten tilgang til fysiske kontanter og med gjennomført digitalisering av alt og alle. Du kan jo f.eks. sjekke ut Tingenes Internett, IoT for å se hva jeg mener. Alt skal digitaliseres og styres av kunstig intelligens. Hvem som eier teknologien og nettverkene snakkes det mindre om. Hvem vil bli herre og hvem vil bli «slave» i dette systemet?

Fysiske verdier (les gull) kontra psykologiske verdier?

Velg selv, etter å ha sett filmen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.