Wayfair – møbelvarehus på nett mistenkes for salg av barn

Wayfair er et selskap innen netthandel med møbler og interiørartikler. Selskapet ligger på plass nummer 348 på Fortune 500-lista. Det er altså snakk om et selskap av en betydelig størrelse. Nå mistenkes de for å formidle salg av barn.

Om Wayfair har noen stor plass i nordmenns bevissthet er vel tvilsomt. Men med mistankene, som nå sprer seg med lynets fart på Internett, varer dette kanskje ikke så lenge?

Hashtagen #Wayfair trender virkelig på sosiale media om dagen og denne teksten er ment som en kort introduksjon til hva dette handler om. Er det et forsøk på å ødelegge et selskap som går økonomisk veldig godt, eller kan det være sannhet i mistankene som nå får så stor spredning?

State of Globe skal ikke fastlå eller utelukke noe som helst når det gjelder Wayfair. Men finner det høyst betimelig å nevne saken, tatt i betraktning alt som nå ellers avsløres i verden rundt oss.

Saken ble så vidt vi vet først belyst allerede i juni av Twitter-profilen Amazing Polly men har ikke tatt av skikkelig før nå.

Sakens kjerne er at det på Wayfairs nettsider har ligget diverse gjenstander for salg, til vesentlig høyere priser enn man skulle forvente. Angibvelig billige Kina-produkter til helt vanvittige priser. Det kan dreie seg om garderobeskap, puter eller dusjforheng til priser tilsvarende hundre tusen kroner eller mer.

I tillegg har disse gjenstandene ligget ute med navn som stemmer overens med mindreårige som står på listen over savnede personer i USA og et SKU-nummer (Stock Keeping Unit, lagernummer).

Hvis man kopierer disse SKU-numrene og gjør et bildesøk på dem på søkemotoren Yandex får man opp bilder av mindreårige/barn, gjerne lettkledde og poserende.

Hva kan forklaringen være? Wayfair hevder selv at dette dreier seg om spesielt robuste skap av industristandard og at det er forklaringen på den høye prisen, men om man er tilfreds med den forklaringen så gjenstår putene, dusjforheng og andre artikler.

En sofapute til hundretusener av kroner? Og hvorfor bærer de navnene til savnede gutter og jenter?

Man trenger ikke være mer enn gjennomsnittlig oppvakt for å forstå at det er noe som ikke stemmer her, og mange er av den oppfatningen at dette dreier seg om kjøp og salg av barn.

Fremtiden vil vise oss sannheten.

Photo by Wicker Paradise

[mailerlite_form form_id=1]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.