Her er patentene for mulig fjernkontroll av mennesker, og dermed også av deg

Manipulering av menneskets nervesystem via TV og dataskjermer er ifølge registrerte patenter fullt mulig. Og med det mulig fjernkontroll av alle som bruker TV, PC eller smartmobil.

Det er svært skremmende potensielle muligheter som åpner seg med realisering av de patentene du får listet opp og kan lese om her.

Men tross dette er det ingen grunn til å se bare mørkt på situasjonen. Først og fremst fordi teknologien som kan misbrukes på denne måten også er teknologien som muliggjør full åpenhet om problemstillingen. Dermed kan vi både være bevisste problemene og forhåpentligvis også finne frem til motttiltak.

Internett, som jo i stor grad vil være nettet som muliggjør slik teknologi er også nettet som mer enn noe avslører for verdens folk hva som kan gjøres og gjøres. Vi stilles med andre ord via nettet på mer eller mindre konstante personlige valg om hva vi skal tro og mene. Har vi alle tatt det inn over oss, eller lar vi fortsatt medier og politikere velge for oss?

Et sentralt mottiltak mot fjernkontrollmuligheten vil helt åpenbart måtte blir Norges Lover og norske rettssaler.

Pr. i dag er nok dette mest av alt illusorisk, fordi det neppe er mange som en gang har den fjerneste idé om at denne teknologien eksiserer. Dermed er det heller ikke mulig å ha klart et lovverk som for alvor vil kunne hindre misbruk av slik teknologi. Men selv uten å ha studert juss og Norges Lover er det ikke så vanskelig å foestille seg at selv Norges Grunnlov må kunne dekke dette på en god måte. Vi er alle definert som individer, med rettigheter og plikter. Vi får eget personnummer fra vi er født, og er også juridiske enheter som ingen har rett til å overstyre, i hvert fall ikke på privat initiativ.

Hva myndighetene kan gjøre er en annen sak, og det er myndighetenes mulighet til kontroll av befolkningen som etter mitt syn er det uten sammenligning mest alvorlige punktet her. Hvordan kan vi sikre oss mot dette?

Tiden er er kanskje overmoden for en ny og meget reell Maktutredning? I en tid der teknologien har blitt så avansert at mennesket vil bli en parantes i historien om vi ikke nå tar et skikkelig grep om utviklingen?  En ny Maktutredning kan være et godt sted å starte?

Kilde: Screens can manipulate the nervous system – TOTT News

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.