Krigen mot Mennesket

Dette er en halvtimes lang video om Mennesket og om vi har noen annen verdi enn en snegle eller mygg, for å si det litt stygt. Pågår det en krig mot Mennesket? Er det i så fall både rett og greit? 

Spørsmålene står i kø rundt denne videoen og problematiseringen enkelte tillater seg der det er snakk om mennesketens fremtid og verdi. Klovnete sagt om disse ekstremt alvorlige spørsmålene kan man kanskje spørre enkelte av de mest ekstreme kritikerne av mennesketheten om hvorfor ikke de selv tar konsekvensen av sitt syn? Hvorfor det kan oppfattes som at alle andre menensker er jordens mest destruktive vesenere og bør bort, mens de selv skal gå fri?

Vi mennesker har et enormt ansvar, for hverandre og den kloden vi bor på. La det være klart at mine innvendinger her ikke har noe med det å gjøre.

Men la det også være klart at mennesket har umistelig verdi. At holdninger stadig fler ekstremister har mot sin medmennesker, at vi er for mange på jorden osv. etter mitt syn er en direkte trussel mot menneskeverdet. Har vi ikke menneskverd har vi heller intet ansvar for nettopp det vi som mennesker anklages for. En evntuell krig mot mennesket er derfor samatidg en krig mot mange av dem som driver krigen ønsker å oppnå. Krigen er en eneste stor selvmotsigelse.

Intet har større verdi på denne jorden enn mennesket selv!

Er tiden inne for en egen Menneskevern-bevegelse?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.