Microsofts patent nummer 060606 bør få alle til å grøsse

Microsofts patent nummer 060606 bør få alle til grøsse. Selskapet vil lage et system der menneskekroppens energi og bevegelser brukes til å produsere såkalt kryptopenger.

Svært forenklet sagt er det snakk om en liten boks, en liten enhet man må ha på seg., En enhet som registrer våre bevegelser og energibruk. Noe svært mange av oss allerede har, i form av treningklokker etc.

Det er med andre ord ikke nødvendigvis science fiction teknologi vi snakker om . Det er mest av alt kjent teknologi som trekkes et stort skritt videre.

Microsofts ønske at man også skal kunne produsere kryptopenger, slike som Bitcoin, ved å utnytte den samme teknologien.

Hvorfor er dette så ille da?

Første poeng er faren for overvåking. Spesielt i regi av kommersielle aktører, men kanskje enda farligere i regi av myndighetene. Det er utrolig hva de kan få vite om vårt liv med adgang til data om vår mobil og treningsklokkebruk. Informasjon som eksempelvis kan brukes til å finne ut hvor mye hver og en av oss bidrar til det politisk korrekte fellesskapet. Informasjon som jo vil være helt sentral i et stadig mer gjennomregulert og pr. definisjon da etterhvert totalitært samfunn.

Overvåkingen er jo der allerede, for dem som bruker treningsklokker i dag.

Like fullt tar vi overvåking et enormt skritt videre om klokken eller en lignende enhet også er din pengeleverandør, ikke bare «leverandør» av bedre fysisk form.

Da blir overvåkingsaspektet en potensiell mulighet til også å styre pengebruken vår. Ikke bare ved å få oversikt over vårt forbruk, slik kortbruk gjør i dag. Nei, hva vi gjør for å få adgang til pengene blir også klart, og de som får adgang til dataene vil kunne vite mer om oss enn vi selv gjør. Veldig mye mer faktisk.

Dette vil selvfølgelig være virkeliggjøring av en potensiell diktators største drømmer.

Andre poeng er kanskje det verste.

Det pågår nå en kamp, nær sagt på liv og død om hvilket pengesystem verden skal få etter at petrodoller/Bretton Woods systemet nå ligger på gjelds/korona likstrå. Verden må legge ned det gamle systemet, med gigantiske tap for globale kreditorer som har levd av globalt gjeldslaveri som resultat. Man må deretter starte et helt nytt system, i praksis fra scratch.

To pengesystemer

Det kan se ut til at kampen om den nye finansverden står mellom to systemer.

Et såkalt kvantesystem, der i praksis, men meget forenklet digitale penger vil erstatte hva har i dag. Vi vil med dette få et globalt system bygget på kontrollert kryptoteknologi.

På samme måte som dagens fullstendig gjeldsødelagte såkalte fiatpengesystem vil et kryptobasert system heller ikke ha realverdier bak seg. Forskjellen vil ligge i alt man kan bygge inn i og rundt et slikt kvantesystem. Stikkordet blir kontroll, total kontroll. Inkludert over pengemengden som kan produseres,

For orden skyld er det lite som tyder på at kryptovalutaer i et slikt kvantesystem vil være mer anonyme enn sosiale nettverk i dag er. For skal du ha et kvantesystem kan det ikke operere distribuert. Det må så langt jeg kan jeg kan se bli en sentralisert løsning til, grunnet behov for kunstig intelligens. At vi formelt da ikke lenger snakker om kryptopenger er selvfølgelig riktig. Det er bare bruken som blir omtrent som før.

Kanskje vi kan sammenligne med det som skjedde med det som var et svært revolusjonerende digitalt kommunikasjonsverktøy, Skype? Microsft kjøpte Skype, og med det forsvant den distribuerte datastrømmen som gjorde Skype så bra for personvernet.

Systemet som kjemper i mot kvantesystemet vil være retur til en realverdibasert økonomi, en økonomi der pengene er backet av sølv eller gull. Systemet vil ha liten plass til dagens altomfattende finansøkonomi. Verden må igjen skape konkrete løsninger, tjenester og produkter. Ikke «bare» drive papiralkymi på verdens børser.

Mange ekstremt rike mennesker er egentlig kun rike på papiret. De vil i prinsippet kunne miste alt om et slikt system innføres.

Der har vi nok også en sentral grunn til kampene Trump står i. Han vil åpenbart ha et realverdi/gull og sølvbacket nytt pengesystem. Vær ikke overraskes over at motstanden er så stor som den er, for Trumps planer betyr bankerott for store deler av verdens maktelite.

Tegn på ønsket «endetid»

Med alt dette som bakgrunn er Microsofts nye patent mer enn interessant, og ikke så lite skummelt.

Om kvantesystemet blir vårt nye pengesystem og Microsoft får gjennomslag for sitt patent vil det bety at hver og en kan produsere sine egne penger, overvåket av sentralt system. Produksjonen vil da skje gjennom gitte handlinger. Handlinger vi kan mistenke vil bli definert av «pengekontrollørene».

Om da disse handingene går i mot etiske eller moralske grenser for den enkelte får vi en situasjon med total kontroll på et nivå ingen av hvert i nærheten av tidligere. Da kan man tvinges til å gjøre i prinsippet alt pengekontrollørene/myndighetene ønsker.

Jeg tror ikke vi har kommet inn i noen  bibelsk endetid, men både dette patentet og mye annet som nå skjer tyder på at sterke pengekrefter jobber så hardt de kan nå for å skape sin egen kopi av den bibelske endetiden. Microsofts patent her er jo nær «skreddersydd» for å kunne bli «Dyrets Merke». Ingen skal kunne kjøpe og selge uten denne enheten, selv om det er ganske åpenbart at de vil selge den inn som en superforenklet mulighet til å produsere kryptopenger. De sier bare ikke noen om det ny kvantesystemet som kan komme.

Avslutningsvis vet jeg meget godt at jeg her ser på worst case scenario og sikkert i manges øyne tolker ting i verste mening. UIfordringen er at vi lever i en tid der det nær sagt er uansvarlig å gjøre noe annet når det gjelder ideer som den Microsoft her kommer med. Dette selskapet og mange andre viser seg stadig mindre fortjent til vår tillit. Minner om hva Edward Snowden også lørte oss, og hvordan de involvert i geopolitikk og 100% digitalisering av alt, med de ekstreme konsekvensene det kan få for vårt privatliv og frihet.

Se denne lille videoen også, til slutt. Er dette representativt for Microsofts ånd?  Den ble slettet av dem, men var fordi noen hadde gjort en feil eller fordi de ble redd reaksjonene?

Photo by Editor B

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.