Har vi fått to virus nå? Frykt og COVID-19?

Helsepolitikere på Stortinget støtter regjeringens oppmykning av coronatiltak, men har forståelse for at folk er bekymret for at det er for tidlig og kan gi en økning i smittetilfeller. Dette melder ABCNyheter.no.

Er det lov å spørre om vi har fått to virus i befolkningen nå? Koronaviruset COVID-19 og «fryktviruset» MEDIA-20? Hva er det egentlig som har skjedd med oss når selv den lette oppmykningen i dag synes å få så mange på «panikkens» rand?

Jeg mener ikke å henge ut enkeltmenneskers frykt for hva vi som land i snart 6 uker har stått i. Frykten er utvilsomt reell. Men hvor kommer den fra? Kan mediadekningen ha blitt mer skadelig enn COVID-19? Har mediatrykket vært så sterkt at vi helt slutter å tenke selv?

Det synes også som om det dem med minst risiko som er mest redde. Hvorfor?

Min reaksjon  her er ingen generell kritikk av norsk myndigheters håndtering av krisen. Tatt i betraktning den katastrofalt dårlige beredskapen vi hadde for å håndtere slike kriser hadde ikke myndighetene særlig valg. Befolkningen måtte beskyttes inntil mer kunnskap om viruset kom og sykehus var klare. Så langt synes jeg spesielt Folkehelseinstituttet har hpndtert dette på en god måte, den elendige beredskapen tatt i betraktning.

Vi kan nok diskutere om den svenske eller norske reaksjonen var best, men akkurat det er mindre interessant i denne sammenheng.

Hva som er interessant er spørsmålet om hvilken makt mediene har over oss? Har vi blitt påvirkelig og ledbare som sauer alle som en?

Har du tenkt på hva det det kan bety om vi er så lett påvirkelige og noen virkelig vil lure oss alle inn i et styresett ingen av oss egentlig ønsker? En kalssisk måte å gjøre det på er jo nettopp en krise, som den vi nå har med Covid-19.

Mister vi nordmenn helt hodet bare mediene åpner spaltene for såkalte eksperter med alle mulige og umulige agendaer?

Stoler vi virkelig så lite på vår egen tankeevne?

Hvilke perspektiver gir i så fall det for demokratiet?

Kilde: – Riktig å lette på tiltakene, selv om det er reell fare for smitteøkning | ABC Nyheter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.