Korona: Tvil om immunitet – vaksiner usannsynlig? 

Forskere i Shanghai fant overraskende lave verdier av antistoffer hos pasienter som hadde vært koronasyke. – Spørsmålet om immunitet er fortsatt veldig usikkert, sier Espen Nakstad i Helsedirektoratet. Dette melder NRK.

Pr. definisjon sier vel Nakstad indirekte da også at utvikling av noen effektiv vaksine blir et usannsynlig scenario?

Riktignok vet jeg at flere vaksineteknologier arbeides med, men en hver vaksine baserer seg vel på immunisering? Hvordan kan man immuniseres om kroppen ikke produserer antistoffer?

Det er for så vidt ikke vanskelig å se for seg at DNA/genmanipulering teknisk sett kan være en vei å gå, men er vi klare for slike etiske og svært mildt sagt uoversiktlige  problemstillinger når det gjelder en pandemisk sykdom med så vidt begrensede skadevirkninger, i et samfunnsperspektiv?

I det minste forhåpentligvis begrensede, etter at man nå på det mest grelle vis har fått se hvor dårlig forberedt vi var. Det er jo mer manglende beredskap og kunnskap som ligger bak dagens nedstenging enn sykdommens isolert sett farlighetsgrad? Noe 8 av ti smittede uten alvorlige symptomer vel burde si det meste om?

Det samme gjelder kanskje hva det utstrakte testprosjektet på Island viser? Et prosjekt som er ekstra interessant kombinert med den ekstremt omfattende kunnskapen de der har om befolkningens gener etc. Hvor mange av det store antall testede på Island er smittet ac Covid-19 koronaviruset?

Konklusjonen må vel bli at sannsynligheten for at en rimelig og enkel medisin, med færrest mulig bivirkninger er vårt beste håp? Det kommer jo stadig rapporter om ting som skal hjelpe, eksempelvis malariamedisinen Plaquenil i kombinasjon med noe så enkelt som sink eller annet skal etter sigende gi meget gode resultater. Norske sykehus driver da også og tester det ut. Selv solide dose med C-vitaminer hver 8. time skal ha effekt.

Så får vi bare be om at norsle helsemyndigheter ser lenger enn farmasøytisk industris inntjeningsbehov alene, og gir selv C-vitamin en sjanse. Alt er bedre enn enn halvferdig vaksine, med alle de skumle bivirkningene de kan ha. Husk alt som skjedde ed svineinfluensavaksinen.

Kilde: Nye funn reiser tvil om immunitet mot korona – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.