Frankrike: Hydroxychloroquine helbreder etter sigende corona-viruset på 6 dager

En ny studie i Frankrike viser at malariamedisinen Hydroxychloroquine helbreder Covid-19 Corona-viruset på 6 dager. Andre studier er mer usikre. Hva blir det til i Norge?

Jeg så Legemiddelverkets leder Steinar Madsen være skeptisk, men si at også de ville åpne for test av Hydroxychloroquine i Norge. Selv om det er ganske så tydelig at den mislykkede Ebola-medisinen Remdesivir ligger først i løypen.

Det hører med til historien at de to nevnte nå blir godkjent for bruk mot Covid-19 i USA.

Er det urimelig å spørre pom hva man venter på her til lands? Mens Norge og dets innbyggere går konkurs grunnet mer eller mindre vel begrunnede ekstreme tiltak mot smitte skal man bruke vinter og vår på å få testet noe Frankrike allerede har testet?

Her er for øvrig den vitenskapelige dokumentasjonen.

Jeg vet at folk har forskjellige egenskaper som kan gi forskjellige bivirkingenr osv. og medisinsk testing er viktig før det slippes løs. Men spesielt Hydroxychloroquine er et middel man kjenner godt. Hvorfor da dra beina etter seg når det gjelder å få dette prøvd? Er ikke krisen stor nok som den er?

Kilde: BREAKING: New controlled clinical study conducted by doctors ​in France shows that Hydroxychloroquine cures 100% of coronavirus patients within 6 days of treatment (covidtrial.io) | Tech News | Startups News

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.