Er dette den brutale sannheten om verden vi lever i?

Jeg må innrømme jeg var meget skeptisk da jeg så videoen over her. Like fullt spør jeg meg nå om denne unge mannen formidler mye av sannheten om verden rundt oss?

Det fleste som ser videoen vil nok lure på hvordan en slik ung mann kan komme med slike påstander om den vestlige verdens sentrale eterretningstjenester? Finnes det ikke grenser for hvilken elendighet de står bak? Nær sagt all denne verdens ondskap nevnes i videoen, og i følge ham er det den såkalte «5 Øyne Alliansen» som står bak det meste. Finansiert av narkohandel, som han i stor grad mener at de er.

Problemet er at om du ser på mannens andre videoer og sjekker med andre kilder er det åpenbart at han vet svært mye. Han mer enn antyder at han er en av dataekspertene som jobber for Qanon i USA. En ukjent kilde som kalles en konspirasjonsteoretiker av Trumps motstandere, men  stadig kommer med informasjonsdrypp og spørsmål til det amerikanske folk. Informasjonsdrypp som viser at Qanon må ha tilgang til Det Hvite Hus.

Det har allerede i nær to år blitt snakket om Qanon som en etteretningsoperasjon i regi av Pentagon/generalene bak Donald Trump. At målet er å samle USAs befolkning igjen etter år med splittelse, nesten på grensen til borgerkrig. Dette bekreftes i videoen.

Faktisk mistenker jeg videoene for å være såkalte «deepfake» vidoer. At mannen egentlig bare er en digital avatar, for å skjule identiteten til en som virkelig forteller. Det er nemlig til dels ren dynamitt hva han sier, om det stemmer. Svært mye finnes det andre kilder på også, men definitivt ikke alt.

Problemet er jo at påstander i en YouTube video ikke kan brukes som bevis på sannhet. Men de kan brukes som hjelp til å sette sammen et broket bilde man har av informasjon fra andre kilder. Videoene fra denne karen bør man defintivt regne i denne kategorien.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.