Kjent trader: Den globale gjeldsboblen har begynt på sprekke. Tidenes krasj på vei 

Gregory Mannarino er en amerikansk trader og forfatter jeg har holdt et øye med i flere år. Nå forteller han at han fredag 21.02 solgte seg helt ned i markedet fordi han ser de første sprekkene i den globale gjeldsboblen.

Mannarino mener gjeldsboblen er atskillig farligere en selv klimakrisen noen gang har vært. Det er det kraftige Dow Jones fallet den siste tiden som er det viktigste tegnet for Mannarino, kombinert med oppkjøpsiveren til den amerikanske sentralbanken Federal Reserve og forventet rentesenking og enda mer pengetrykking, i en tid med coronavirus m.m. også. På mange måter en «perfekt storm» som bare kan ende i fullstendig økonomisk katastrofe for hele verdensøkonomien.

En økonomi som er fullstendig ødelagt av gjeld allerede. Et nytt gullbacket realverdisystem skal stå klar i kulissene, men svært mange svært papirrike mennesker vil først miste alt. De gir seg selvfølgelig ikke uten kamp, og det er den kampen vi ser på verdensarenaen nå.

Greg Mannarino forteller at han nå kun «shorter» markedet selv. Han vil derfor tjene på det hemningsløse krasjet han åpenbart mener er helt uunngåelig nå. Vi må derfor ta hans advarsler med det som utgangspunkt, men om vi ser på alt annet som skjer nå er hans advarsler meget sannsynlige.  Og alle bør være klare. Ingen vet fullt og helt hvor ille det vi bli. Men at noe meget alvorlig holder på å skje er åpenbart for de fleste som følger med.

Mannarino antyder et fall på 2/3 fra dagens nivå når traderne begynner på selge seg ut som han har gjort, samt at kredittmarkedet vil tørke helt inn. Det betyr at i utgangspunktet sunne bedrifter, men som er avhengig av kreditt også vil ryke.

Vi kan bare fantasere om hvordan dette vil kunne gå det for Norges Oljefond. Stortinget har pålagt dem 70% aksjeandel.

Men kanskje klimakampen kan tjene på et slikt krasj? Pengemaktens kupp blir stoppet?

Photo by torbakhopper

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.