Laboratorium for å studere verdens farligste virus ligger i Corona-byen Wuhan

Kinas første lab for å studere verdens farligste virus har siden ligget i Wuhan. Da er nå rimelig godt dokumentert, i byen der Corona-utbruddet startet.

Man skal i dagens situasjon, og slik ting har utviklet seg rundt dette Corona-utbruddet være forsiktig med påstander. Ingen åpen informasjon finnes  om sannheten bak dette utbruddet. Alvorsgraden kan være forferderlig og den kan være som mild for de aller fleste.

Men mye informasjon om virusets mulige opphav har etter hvert blitt tilgjengelig. At det ligger et sentralt laboratorium for verdens farligste virus der hvor sykdommen oppsto er etter mitt syn viktig informasjon, i så måte. Vi snakker da i så fall også om mulig biologisk krigføring, men mer sannsynlig om et virus som har kommet ut ved en feil. Et virus som kan være meget alvorlig om dette er kilden.

Mens annen informasjon taler i mot dette, og alvorsgraden spesielt. Det synes når dette skrives, om ettermiddagen 5. februar som om det er rimelig sikkert at vi snakker om en labutviklet virus.

Det synes som om det er en mulighet for at viruset nesten utelukkende vil ramme mennesker med kinesisiske gener. At det med andre ord er snakk om et genspesifikt virus. Noe som opplagt i så fall må være svært skummelt i Asia, men skape få problemer for oss andre.

Det synes også som om viruset i praksis er mindre alvorlig enn vanlig ekte influensa, men samtidig alvorlig nok siden ingen har utviklet immunitet ennå. Det sies at det i hovedsak er gamle og syke, med dårlig immunforsvar som dør av dette viruset.

Tiden vil vise oss sannheten. Med svineinfluensafadesen i friskt minne, selv om dette var 11 år siden nå bør vi like fullt alle gjøre vårt for å være best mulig informert når vaksine mot dette Corona-viruset snart kommer. Kan en dårlig testet vaksine fortsatt bli verre enn ingen vaksine? Dette må vi alle tenke nøye igjennom, og holde oss så godt informert som mulig.

Når spørsmålet kommer opp kan det

Kilde: Biosafety Level 4 Laboratory User Training Program, China

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.