Dette er sjelen – som gjør oss til mennesker, ikke maskiner

 

Alle kulturer har universelt hevdet at mennesket har sjel. For rundt hundre år siden bestemte forskere imidlertid at «sjelen» ikke er et ordentlig gjenstand som kan undersøkes vitenskapelig. Bevissthet erstattet sjelen i deres begrepsverden.

Siden erstattet hjernen bevisstheten.

Den siste tiden har dette perspektivet ført til at noen forskere hevder at innen 20-30 år vil robotikk og biologiske hjerner konvergere for å skape en cyborg / Matrix-lignende virkelighet, der det egentlig ikke er noen forskjell mellom mennesker og maskiner. «Science of the Soul» videoen er en dokumentarisk undersøkelse av disse livs- og dødsspørsmålene. Fra robotikk til nesten dødsopplevelser, fra forsøk på å oppnå endrede bevissthetstilstander i junglene i Peru til en utforsking av spedbarnstilstand, utforsker Science of the Soul banebrytende bevissthetsrelaterte vitenskap, for å avgjøre om vi er i ferd med å oppleve et nytt skritt i menneskets evolusjon eller menneskets sjeles død.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.