Har overvåkingskameraer erstattet Gud?

Er en Gud som i følge Bibelen ser alt en sentral begrensning på kriminelle handlinger? Har overvåkingskameraer i et avkristnet samfunn erstattet Gud? Hvem skal i så fall overvåke overvåkerne?

Verdens kanskje mest sentrale, men tydeligvis også ærlige ateist har begynt på tenke at kampen mot religiøs tro kan ha kastet «barnet ut med badevannet». Han ser et stadig verre samfunn utvikle seg, parallelt med avkristning i store deler av verden.

Kristentro synes å være viktigere enn ateister aner. Noe Richard Dawkins av alle, og flere med ham nå begynner å innse.

La det være helt klart. Dawkins holder ikke på å bli kristen. Han endrer bare sin tidligere ekstremt kritiske holdning til alt som handler om annet enn vitenskap. Han har begynt å tenke at kristentro er noe som gjør verden bedre. Dawkins ser en verden som forfaller i takt med utviklingen mot at «Gud er død».

Det er meget interessante tanker rundt dette man kan lese i artikkelen som er linket under her. Tanker som også spesielt setter den digitaliserte utviklingen rundt oss i perspektiv. Skal mennesker + teknologi erstatte troen på en allmektig Gud? Hvem blir allmektig da?

Kilde: Atheists sound the alarm: Decline of Christianity is seriously hurting society | Blogs | LifeSite

Photo by antijoe

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.