Bank of England: Kontanter skal bort så ALT kan spores!

I en lite profilert tale i 2018 la sjefen for Bank of England sjef Mark Carney ikke skjul på at pengesystemet må kunne spores. Dermed bør all tvil om hvorfor kontanter skal bort også være over.

Den offisielle begrunnelsen er selvfølgelig bekjemping av hvitvasking, terror og annen pengefokusert kriminalitet. En begrunnelse mange her i Norge også møter når de mens dette skrives trues med å få stengt bankonkkontiene sine om de ikke enn relativt få dager tar med seg pass og møter i en av de få gjenværende bankfilialene vi fortsatt har. Har de tilstrekkelig IT kompentanse kan det gjøres digitalt.

Samtidig mistenkes og tas den ene banken etter den andre for nettopp hvitvasking og annen snusk, mens de samme bankene skal passe på at den jevne mann og kvinne mulige hvitvasking. Noe bankene i praksis gjør ved skjære alle kunder over en kam og lar det det i praksis påtvungne banklivet vi alle har fått så bli vanskelig som mulig for sine kunder.

Nå skal det, i rettferdighetens navn innrømmes at det ikke er bankene selv som står bak dette- De har fått denne rollen fra de forskjellige lands finansmyndigheter. Men hvordan det gjennomføres er bankenes ansvar. At de i det hele tatt har fått jobben må vel sies å være mildt sagt til ettertanke,  bankverdens dårlige rykte etter alle de grove skandalene siden 2008 tatt i betraktning?

Interessant er det da at en av lederne i verdens mest sentrale sentralbank Federal Reserve nå foreslår at det samme bankvesenet kanskje burde være dem som skulle overta ansvaret fra de demokratisk valgte politikerne når det gjelder å fordele rikdom! Ja, du leste riktig. Bare se her. Han mener bankene er best til å bestemme hvem som er rik og hvem som må holdes på et økonomisk minstemål!

Om det er noen som har lurt på selvbildet, virkelighetsoppfatning og demokratiforståelse hos  finansfolk i de høyeste sfærer så har svaret nå kommet. Ord som virkelighetsfjern, selvopptatt og hinsides demokratisk forståelse er kanskje den høflige varianten? Minner også om at det er disse folkene som også vil ha full kontroll over kontantene våre og styre pengestrømmen for verdens politikere. Hvilken makt har politikere uten penger, fra disse folkene? Hvilke makt kan man sette bak lover om man ikke har penger? Hvordan kan galskapen stoppes?

På toppen av det hele vil den europeiske sentralbankens nye leder Christine Lagarde ha bankene inn i styringen av klimakampen også, noe som kanskje bare vil være en formalisering av dagens situasjon i denne fullstendig pengedrevne kampen, med skremte barn som innsatskapital? Blir det mer reelt og mindre pengedrevet med banker i det formelle førersetet også+ Kanskje vi kan si at det i det minste blir mer ærlig?

Utgangspunktet for denne korte kommentaren var egentlig en artikkel om e-krone, digitale «kontanter» som stadig flere sentralbanker nå vurderer. Du vil rett under her se linken til artikkelen om dette. Om Sverige sentralbanks planer og tanker om denne digitale fremtiden. Norges Bank ser ogå på e-kroner, som ikke er annet enn deres forsøk på å kunne konkurrere med alle de nye digitale betalingsløsningene som har kommet og som vil komme. Sentalbankene ønsker å beholde sin rett til å utstede penger, og e-kroner er deres svar på det digitale frislippet når det gjelder betaling.

Har det noen gang sett mer skummelt ut enn nå om vi mister muligheten for kontanter?

Kilde: Sweden’s Central Bank Governor Lays Out Digital Currency Vision | Zero Hedge

For å følge mer fra State of Globe via din mailboks kan du som har Facebook registrere deg her.

En kommentar om “Bank of England: Kontanter skal bort så ALT kan spores!”

  1. Vi har en gang i nyere historie hatt markant nedgang i forurensing og CO2-utslipp, og det var når bankene (pga. av sine risikable spekulasjoner) ble satt ut av spill under finanskrisa i 2008 – 09. Å gi mer makt til denne finans-mafiaen viser bare hvor ettertrykkelig bevisstløse eller ideologisk korrupte topp-politikerne er, og hvor dødt demokratiet er

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.