USA fra Russiagate til FBIgate

«Jeg tror vi aldri skal bruke ordet Russiagate igjen. Jeg tror vi burde bruke FBIgate fordi det var en konspirasjon for å prøve å ramme Trump …«, sa den tidligere så profilerte kongressrepresentanten Ron Paul i et intervju med Russia Today.

Alle som har fulgt Ron Paul noen år vet at hans ord veier svært tungt hos mange i USA. Derfor blir det også svært alvorlig når han ikke legger skjul på at det amerikanske føderale politiet, FBI er så råttent som det nå fremstår, etter at Russland-etterforskningen har blitt fullført.

Nå er det på ingen måte første gang FBI har fått stygge striper i lakken, og store spørsmålstegn rundt rettssikkerheten der de har vært/er involvert.

FBIs første sjef J. Edgar Hoover var legendarisk som mye mer av en politisk aktør enn som sjef for USAs viktigste politi. Han hadde etter sigende et svært vanskelig privatliv, men beskyttet seg gjennom tidenes kanskje største arkiv over svakhetene til sine motstandere. FBI ble selvfølgelig brukt til å bygge opp dette arkivet, som Hoover så kunne bruke til utpressing av dem han ikke likte eller kom ham for nær.

I 2013 kom dommer Napolitano med denne videoen, der han viser hvordan FBI har skapt sine egne terrorister. Han viser hvordan 17 av 20 avslørte såkalte terroraksjoner var fremprovosert av FBI selv. Vi kan bare spekulere på hvorfor, men den mest sannsynlige forklaringen er vel budsjetter? Jo mer de har å gjøre jo mer kan de argumentere for økte budsjetter?

Den neste kjente FBI skandalen er vel tidligere FBI-sjef James Comey og hans «frikjennelse» av Hillary Clinton i det såkalte epost-skandalen? Comey synes å ha vært en nesten like stor politisk spiller som J. Edgar Hoover var, selv om han selv mener noe annet. Det meste Trump har kritisert ham for kan nå synes å ha vært korrekt.

Den endelige spikeren i FBIs kiste synes nå å bli den såkalte Steele-rapporten, som skulle vise at Trump og hans team konspirerte med Russland for at Trump skulle bli president. Problemet var bare at Steele-rapporten var laget av en britisk etterretningsagent, og svært mange av kildene var mildt sagt tvilsomme. Rapporten ble i tillegg betalt av Trumps valgmotstander Hillary Clintons kampanjeteam, og det Demokratiske partiet. Et parti som Clinton for øvrig tok kontroll over da hun knuste Bernie Sanders for å bli partiets presidentkandidat.

Dermed har vi  nok en sak der FBI er en politisk aktør og faktisk direkte deltar i forsøket på et statskupp. Noe flere aktører nå kaller forsøket på å stoppe Trump ved hjelp av en mer eller mindre faket rapport, slik Robert Muellers team i stor grad har fått vist.

Hva hadde skjedd om norsk politi hadde blitt en direkte politisk aktør for på sikre Arbeiderpartiet makten i vårt land?

Svaret bør være ganske enkelt å se, og det kan derfor neppe mye tvil om at vi nå ser begynnelsen på slutten for det amerikanske føderale politiet, slik vi kjenner dem. Intet land med noe som ligner på folkestyre kan leve med hva vi nå har sett fra FBI. Det er da også dette jeg opplever er hovedbudskapet til Ron Paul.

Kilde: Ron Paul: Forget Russiagate, Look At FBI-gate Instead | Zero Hedge

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.