Europa synes å ha blitt en amerikansk IT-styrt koloni (Video)

Har Europa blitt en amerikansk programvarekoloni, med Microsoft som den største koloniherren? Har amerikanske programvarehus og sosiale mediagiganter totalt sett i praksis fått kontroll over det meste her i Europa, grunnet vår bruk av deres «overvåkende» produkter?

Videoen over her ble laget for omlag et år siden av en internasjonal gruppe med profesjonelle grave-journalister.

Et stort spørsmål henger over det meste i videoen. Hvorfor synes det knapt i vår post-Edward Snowden tid å ha blitt noen som helst endring når det gjelder bruk av amerikansk kommersiell programvare innen offentlig administrasjon og i norsk industri, kontra bruk av såkalt åpen kildekode programvare? Er vi virkelig så lite bevisste? Er vi så på jakt etter enkelthet fremfor sikring av våre data? Hva med sensitive data? Hva med industrispionasje?

Ja jeg vet at Facebook, Google og andre blir møtt av store bøter fra EU. Men hvor store er de egentlig? I forhold til blant annet manglende skatteinnbetaling i Europa fra de samme selskapene.

Kommenter gjerne! Tar videoen for hardt i?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.