Elbilavsløring viser at klimakampens myter står for fall

En tysk livsløpsanalyse viser at Tesla Model 3 står for et større CO₂-avtrykk enn en dieselbil fra Mercedes. Dette melder både E24.no og flere andre medier, og med elbilavsløringen punkterer de en av klimakampens største myter, elbilen som en «redningmann» for klimaet.

Med dette og den norske regjeringens sentraliseringspolitikk har vi etter mitt syn virkelig fått se hvilken stor politisk løgn dagens pengeproduserende klimapolitikk er.

Dramatisk større kommuner og fylker, «fjernpolitireformen», nedleggelse av lokalsykehus er bare de viktigste momentene som  viser hvor lite politikerne egentlig kjemper for klima. For selv et barehagebarn forstår jo at dette vil måtte føre til enormt mye mer bilkjøring, til sykehus og offentlige kontorer. Hvilken troverdighet har man politisk etter denne «tvangsbiljøringen» og raseringen av distrikts-Norge, om utbygging av bredbånd likesom skal motvirke problemene? Må alle kjøpe seg dyrt datautstyr, og dyre datakonsulenter for de mange som ikke har nok datakompetanse selv?

Er denne datatvangen og tvungne bilkjøringen noe annet enn skjult beskatning av den ofte «ressurssvake» delen av befolkningen, igangsatt en regjering som som skryter av de reduserer den åpne beskatningen av oss alle? Forsterket av stadig flere og dyre bomringer man må igjennom også?

Argumentet om elbil i distriktene, der avstandene blir enorme etter sentraliseringen er jo bare dumt, så lenge man ikke har lademuligheter. Dessuten faller argumentet i tillegg på sin egen urimelighet når vi nå vet hva vi vet om elbilens store problemer når det gjelder klimagasser.

Legger vi til at regjeringen og APs energipolitikk også har sørget for at Norge ikke lenger er et land der vi har ren strøm, fra vannkraft så blir bløffen total! Hvordan kan man ha tillit til politikere og en politikk som står bak en slik åpenbar pengedrevet løgn?

Jeg påstår ikke at vi ikke har klimaproblemer. La være helt klart.

Jeg påstår heller ikke at alle politikere som har stilt seg bak denne politikken er bevisste løgnere. Faktisk er jeg temmelig sikker på at nesten alle er blinde for realitetene.

Men noe som ikke er sant er en løgn, uansett om den som kommer med den forstår det selv eller ikke.

Sannheten ser nå ut til å bli klarere nesten for hver dag som går, og store deler av Stortinget leder ubevisst an i avsløringene. Sannheten er at alt er et globalisert pengejag. Noen ser kjappe formuer som kan tjenes, andre ser en ny arena hvor makten de allerede har kan sikres gjennom enda større penger inn på deres allerede overfylte konto. I bunnen ligger pengene, slik de alltid vil gjøre. I hvert fall så lenge verdens folk er så lett å manipulere.

Nesten alle på Stortinget «løper etter» globalisering og nye måter å tjene mye penger på, ikke bedre klima. De bare tror det er klimaet de vil fikse.

Riktignok har elbilene fått ekstreme skattesubsidier, men de er i praksis en del av FNs klimaprosjekt. Elbiler er en global  økonomisk gigantboble, som nå viser tegn på å kunne sprekke. Kanskje tross alt et sunnhetstegn?

Når det nå i tillegg, som denne kommentaren startet med, er påvist gjennom en tysk livsløpsanalyse av bilproduksjon at en Tesla 3 elbil kommer dårligere ut når det gjelder klimagass enn enn Mercedes 220 diesel bør vel alle klokker ringe? Analysen er fra råstoffer til å bygge bilen samles inn til bilen skal kondemneres.

Tallene er riktignok basert på at den tyske energimiksen av grønn og kullenergi legges til grunn. Men den er ikke så ulik den norske energimiksen pr. i dag. Kun 15 % av det norske strømforbruket er ren, vannbasert strøm (Kilde: Enerwe). Et direkte resultat av politikk vedtatt av Stortingets flertall. Visste du det? All snakk om ren kraft for oss i Norge er bare tull. Hvilket defintivt også gjelder utbyggingen av vindmøller. Dette er for Tyskland og EU etc., ikke for nordmenn. Vi skal kun få naturen vår ødelagt av disse møllene.

Og bakom synger pengene.

Kilde: Tysk studie: Elbiler slipper ut mer CO2 enn dieseldrevne – Elbil – Energi – E24

4 kommentarer om “Elbilavsløring viser at klimakampens myter står for fall”

    • Interessant! Spesielt i et land som satser så hardt på elbil produksjon som de gjør. Har du linker som kan gi mer info?

      Svar
    • Ja, se på linkene i saken. Fagnettstedet Enerwe har vist at 64% kommer fra kull og 21 fra atomkraft. Riktignok er tallene snart to år gamle, om jeg ikke husker feil. Kanskje noe mindre nå, men uansett meget dramatisk.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.