I dag restarter gullalderen for ekte penger

Innsidere har visst dette i hvert fall i seks år. Fysisk gull, de virkelige kontantene vil igjen bli en del av bankens sikkerhetsgrunnlag. I dag, den 29.03.19 både slutter det gamle regulativet og det nye begynner.

Bankenes nye globale Basel 3 regulativ blir i praksis aktivt når tradingmarkedet starter igjen tirsdag 2. april.

Basel 3 regulativet og gullets gjeninnføring som pengeverdi er nok en sentral grunn til at spesielt sentralbanker gjennom flere år nå globalt har kjøpt gull «med begge hender».

Basel 3 er også er sentral grunn til større rentemarginer, fordi bankene må blir klart mer solide om vi alle ikke skal miste alt.

Alt push fra bankene om fjerning av kontanter må også leses gjennom de samme Basel-brillene. For sikkerhet i banken er alfa og omega for om de skal overleve. Dette inkluderer selvfølgelig kontanter, men det er ikke vårt problem at de har stilt seg seg galt at de i praksis må stjele pengene våre for å overleve.

Avslutningsvis anbefales videoen på det sterkeste og tenk gjerne også igjennom hva dette vil bety for verdens pengesystem? Er det særlig tvil np lenger om at gullbackede valutaer er på vei tilbake i det samme systemet?

Et interessant poeng er også at britenes Brexit skulle skje i dag? Er det tilfeldig at «gullhovedstanden» London skulle forlate EU samme dag som gull igjen blir en offisiell delr av verdens pengesystem?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.