Brexit – et større problem for EU enn for britene?

Det er enormt mye støy rundt britenes Brexit. Vi får det fremstilt som om britene kan miste alt. Men kan den virkelige sannheten være at det er EU, som ved en Brexit uten avtale, er den som egentlig får de alvorligste vanskelighetene?

Spørsmålet mitt er selvfølgelig en spekulasjon, men det er bygget på en del hendelser jeg knapt ser nevnt i Brexit-debatten.

  1. City of London er et globalt finanssenter som få om noen andre i verden. Her samles verdens forskjellige tempelriddereThe Temple, Londons første bank. Hvorfor dette er så viktig må sees i sammenheng med at de første tempelridderne, utsendt av Paven i Roma, kom grenseløst rike tilbake fra Det Hellige Landet. De skal ha kontrollert ekstreme mengder med gull.

Det har aldri blitt offisielt kjent hvordan de kunne dette, ettersom Jerusalem formelt fortsatte som muslimsk bastion. Men det har blitt mer enn kjent hvordan lederne for de opprinnelige franske ridderne ble forfulgt, fryktelig torturert og brent på torget i Paris i 1307. De ble arrestert fredag 13. oktober samme år. Dette sies å være bakgrunnen for mytene om fredag den 13.

Den bankerotte franske kongen og paven ville ha gullet, men ridderne skal ha hatt organisert slik at andre riddere kom seg unna med det vesentlige. Sveits og Skottland skal ha blitt viktige endestasjoner, og starten på moderne bankvirksomhet skal ha blitt resultatet.

Verdenshistorien tok etter dette en ny kurs. Paven opprettet en ny ridderorden, der han hadde full kontroll, mens de opprinnelige ridderne etter hvert havnet i London, og forble i Sveits. Sveist sin rolle også i dag som bankhovedsta bør være kjent for de fleste.

Pavens nye riddere og de opprinnelige ridderne ble etterhvert samlet på samme sted, og pengemakten til The Temple i City of London fikk til slutt sin front i Bank of England. Graver man i båndene mellom den tilsynelatende mektigste bank i dag, amerikanske Federal Reserve og Bank of England vil man kunne få sannsynliggjort min spekulasjon. EUs banker har i stor grad levd på realverdiene til de som må kalles gullhovedstaden London. Mens den andre kjempebanken i EU, Deutsche Bank har blitt fylt opp med spekulative finansinstrumenter, som uten støtte for Londons realverdier kan ha en mildt sagt usikker fremtid.

  1. En viktig grunn til denne spekulasjonen fra meg er hva som kom fram for noen år siden under revisjon av Federal Reserve. Den viste at verdens banker i perioden desember 2007 til juni 2010 hadde mottatt 16 tusen milliarder USD fra Federal Reserve. En stor del hadde gått til Europa. For å få en ekstra indikasjon på koblingen til Bank of England og The Temple er det viktig å være klar over at amerikanske Federal Reserve ikke eier noe gull. At den amerikanske staten eier gull er en annen sak.

  2. Den tredje grunnen til min spekulasjon er at Trump sies å være klar med en egen dedikert handelsavtale for britene, gitt at de kommer seg helt ut av EU. Selv om det er mye «hyl og skrik» om hvor ille det vil bli for et Storbritannia utenfor EU bør det vel være liten tvil om at en økonomisk motor som USA, sammen med «gull-landet» Storbritannia bør være klart bedre for London enn å være del av det konkurs-boet som EU nå utvikler seg som?

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.