Kjent amerikansk journalist faglig henretter amerikansk presse. Er vår bedre?

Den amerikanske stjernejournalisten Matt Taibbi har skapt seg sitt navn og stor respekt som forfatter og gjennom jobben i «Rolling Stone». Nå «henretter» han sine egne pressekolleger faglig, og det etter etter alle kunstens regler.

Selv en som ikke legger skjul på hvor gal han synes Trump er, Matt Taibbi mener de såkalte journalistene har glemt jobben sin og har blitt mikrofonstativ for politikere og spesielt etterretningstjenester med mer eller mindre skjulte agendaer. Mediene forteller ikke lenge sannheten, kun det makten ønsker at de skal fortelle.

Han fremstår som svært rystet over denne degenereringen av amerikansk presse, og bruker pressekjøret mot Donald Trump som eksempel. Pressen har ikke en gang gjort et forsøk på ikke å ta parti. De har drevet ren kampanjejournalistikk, et annet ord for propaganda. Taibbi er krystallklar på at pressens folk kun har seg selv å takke for sine problemer.

Spesielt tydelig er dette nå. Etter at Robert Muellers etterforskning fullstendig har avkledd det voldsomme propagandakjøret som pressen og dens politiske venner har drevet både mot Trump og mot Putins Moskva. Et kjør som nesten utløste 3. verdenskrig.

Norsk presse bruker flere av de samme mediene som Taibbi faglig henretter som sine «sannhetsvitner» for hva som skjer i USA og gjerne internasjonalt.

Anbefaler alle å lese Taibbis artikkel! Du finner den via linken under her.

Kilde: It’s official: Russiagate is this generation’s WMD

En kommentar om “Kjent amerikansk journalist faglig henretter amerikansk presse. Er vår bedre?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.