Sentraliseringspartiet Høyre vil forby bensinbilsalg

Sentraliseringspartiet fremfor noen, Høyre kan landsmøtet denne helgen komme til å vedta at nybilsalget av bensin- og dieselbiler skal forbys om seks år. Det er VG som kommer med denne nyheten.

Mitt første spørsmål blir da, hvor langt unna en hver virkelighet er det mulig for sentrale politikere å komme? Høyre står bak mye større fylker, sammenslåtte kommuner, sentralisering av sykehus, «fjernpolitireformen» og har støttet bankene i å nedlegge lokalkontorer.

ALT dette medfører kraftig behov. spesielt i distrikts-Norge for å kjøre mye mer bil. Et distrikts-Norge med både til dels hardere klima enn på Østlandet og ikke minst mangel på ladestasjoner til el-biler. El-biler som ikke går særlig langt når det er kaldt. Hva er det Høyre og Stefan Heggelund tenker med? Har de som mål å nedlegge Norge? Er målet at 5,3 millioner nordmenn skal flyttes til Brüssel?

Jeg vet selvfølgelig at argumentet er klima, men er slik turbosentralisering som Høyre og regjeringen har lagt opp til styrt av klimahensyn? Er det klimahensyn som ligger bak å legge opp til at folk må reise lengst mulig for selv noe så enkelt som å få utstedt et nytt pass?

Hvor er miljøbevegelsen, som så langt jeg kan se stort sett tier om dette mildt sagt bisarre dobbeltspillet til Høyre i klimapolitikken?

Er det på tide å forby Høyre?

Kilde: Høyreforslag: Vil forby salg av nye bensinbiler

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.