Hårfarging har en direkte link til brystkreft

Forskeren Sanna Heikkinen ved Universitetet i Helsingfors og Det Finske Kreftregisteret har gjennomgått mer enn 8,000 svar fra finske kvinner med brystkreft, mecd hele 20,000 i kontrollgruppen. Heikkinen fant 23% økning i brystkreftfaren hos dem som jevnlig farger håret.

Dette er for så vidt ikke noe nytt, men dette skal være en av de største undersøkelsene som er gjort.  En annen undersøkelse ble gjort for to år siden i England. Den viste mye av de samme resulatene, selv om den var mindre omfattende.

Allerede i 2001 tok Europa-kommisjonen grep om produkter som da var på markedet. Ting tydet på økning av blærekreft-tilfeller kunne kobles til hårfarging en gang i måneden eller mer.

Et råd som alle synes å enes om i de artiklene jeg har sett er at hårfarging bør gjøre max 3-4 ganger pr. år.

Man tror at det er kjemikalier i hårfargemiddelet som kan reagere med luftforurensing vi mer eller konstant har rundt oss som kan lede til kreft.

Det er nettstedet humansarefree.com som først viste meg den finske undersøkelsen. Artikkelen der skrevet på bakgrunn av mange presseoppslag og informasjon forskeren Sanna Heikkinen. Nettstedet viser til flere naturlige måter man kan farge håret på. Kanskje du bør lese artikkelen selv?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.